TIPS

Το tip για να μειώσεις το χρόνο πλυσίματος των πιάτων στο μισό

Όλα καλά κι όλα ωραία. Η προετοιμασία του δείπνου πήγε εξαιρετικά, οι καλεσμένοι ενθουσιάστηκαν με τη συνταγή της γαλοπούλας, το γλυκό έκανε θραύση και τώρα είσαι ξαπλωμένη σε ένα καναπέ και παλεύεις να συνέλθεις από την κούραση. Το ευχαριστήθηκες αλλά άνθρωπος είσαι και λυγάς. Είμαστε και στα μισά του Αυγούστου.

Και μπορεί το σπίτι να το μάζεψες, να έστρωσες τα μαξιλαράκια στους καναπέδες, να «σήκωσες» το τραπέζι και να έβαλες το τραπεζομάντιλο στη θέση του αλλά τα πιάτα στο νεροχύτη θυμίζουν οχυρό λίγο πριν τη μεγάλη μάχη. Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα τα μετράς. Τα έχεις βγάλει σχεδόν 30, ήσασταν μεγάλη παρέα. Βάλε τα ρηχά, βάλε τα βαθιά, βάλε του γλυκού, μαζεύτηκαν. Κι αν δε διαθέτεις πλυντήριο πιάτων τότε η δουλειά σου είναι μεγάλη και κουραστική. Υπάρχει τρόπος να μειωθεί ο χρόνος που θα μείνεις πάνω από το νεροχύτη.

Η μία και μοναδική κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να αδειάσεις τα πιάτα πριν τα τοποθετήσεις στη γούρνα. Τα μαζεύεις από το τραπέζι, τα καθαρίζεις (στοιχειωδώς) και μετά τα αφήνεις.

Αν βάλεις τα πιάτα με τα υπολείμματα τροφών το ένα πάνω στο άλλο και τα αφήσεις, έστω και για λίγες ώρες, θα χρειαστεί να τα μουλιάσεις και να τα τρίψεις για ώρες για να είναι και πάλι έτοιμα για χρήση.

Για αυτό καλό θα ήταν να τα ξεπλύνεις ελαφρά, πριν τα βάλεις στο νεροχύτη, αν δεν έχεις σκοπό να τα πλύνεις άμεσα. Με αυτή την κίνηση θα μειώσεις το χρόνο πλυσίματος στο μισό.