TIPS

Τα 3 πιο φιλικά προς τις αράχνες σημεία του σπιτιού σου

Όσο συναρπαστικές κι αν είναι οι αράχνες στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία (βλ. Spider- Man, γυναίκα-αράχνη), τόσο ανατριχιαστικές είναι στην πραγματική ζωή. Περπατούν στους τοίχους μας, τρέφονται με ανεπιθύμητα μυγάκια που κυκλοφορούν στην κουζίνα και -το χειρότερο- χτίζουν τα σπίτια τους μέσα στα δικά μας. 

Οι ιστοί από αράχνες δεν είναι προνόμιο των εγκαταλελειμμένων ή των στοιχειωμένων σπιτιών, αλλά και αυτών που κατοικούνται κανονικότατα.

Εκτός και αν φροντίζεις να καθαρίζεις τα αγαπημένα τους προς ανοικοδόμηση σημεία. Δεν είναι μόνο ο γωνίες στα ταβάνια και στα κουρτινόξυλα, αλλά και μερικά όχι και τόσο εμφανή σημεία.

1. Σημεία που έχεις καιρό να μετακινήσεις

Τσέκαρε για ιστούς πίσω από σκουπιδοτενεκέδες, πόδια κρεβατιών ή κομοδίνων, γλάστρες, γωνίες που σχηματίζονται από τα έπιπλα, ανάμεσα στις «φέτες» του καλοριφέρ ή πίσω από αυτό.

2. Κάτω από το νεροχύτη

Πιο συγκεκριμένα στην οροφή του ντουλαπιού κάτω από το νεροχύτη. Είναι ο χώρος που βάζεις τα καθαριστικά, τις σακούλες ή ο,τι άλλο περισσεύει από την καθημερινότητά σου και ταυτόχρονα ένα πολύ φιλόξενο «σπίτι» για μια αράχνη. Οπότε μην ξεχνάς να τσεκάρεις και να καθαρίζεις μια φορά το μήνα με ένα πανάκι στο οποίο έχεις ρίξει ξύδι το οποίο είναι και εντομοαπωθητικό.

3. Μέσα σε παπούτσια που έχεις καιρό να φορέσεις

Ακούγεται αηδιαστικό, αλλά ισχύει. Ένα ζευγάρι αθλητικά ή μπότες που έχουν μείνει αφόρετα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε ξενοδοχεία αραχνών. Για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις, βάλε φακελάκια από τσάι μέντας, ένα μυρωδικό του οποίου το άρωμα σιχαίνεται κάθε αράχνη που σέβεται τον εαυτό της.