Πώς θα καθαρίσεις τα θαμπά ποτήρια

Όχι άλλα θαμπά ποτήρια. Υπάρχει τρόπος να λάμπουν ξανά.

Μία εξάδα είχες πάρει μόνο και το είχες μετανιώσει γιατί αυτά τα ποτήρια ήταν πολύ ωραία. Μεγάλα αλλά όχι βαριά. Έπινες νερό με ευχαρίστηση. Πέρασαν από τότε όμως τέσσερα χρόνια. Το θετικό είναι πως δεν έχεις σπάσει κανένα και το αρνητικό πως έχουν αρχίσει να έχουν θαμπή όψη. Εσύ τα πλένεις με επιμέλεια αλλά μόλις στεγνώσουν φέρνουν περισσότερο σε εκείνα τα ποτήρια που είχε η μάνα σου στο ντουλάπι για την προίκα σου. Υπάρχει λύση, φυσικά και δε θα τα πετάξεις.

Σταμάτα να τρίβεις. Χάνεις χρόνο, γεμίζεις νεύρα. Δε φταίει το απορρυπαντικό. Ούτε το σφουγγαράκι έχει χαλάσει από τη χρήση. Θα χρειαστείς ξύδι, νερό και ένα 15λεπτο υπομονής.

Μέσα σε μία λεκάνη ή μέσα στον νεροχύτη της κουζίνας βάζεις ζεστό νερό και μπόλικο ξύδι. Τοποθετείς τα ποτήρια και βεβαιώνεσαι πως καλύπτονται. Αν όχι προσθέτεις ζεστό νερό.

Τα αφήνεις για 10-15 λεπτά και μετά τα πλένεις κανονικά με απορρυπαντικό, όπως θα έκανες έτσι κι αλλιώς και ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Αντί να τα αφήσεις να στεγνώσουν μόνα τους τα σκουπίζεις με μία βαμβακερή πετσέτα.

Του κουτιού.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ