TIPS

Πώς να καθαρίσεις τις κεραμικές εστίες

Χρησιμοποιείς την κουζίνα καθημερινά με αποτέλεσμα τα λίπη και τα υπολείμματα να είναι συχνό φαινόμενο στις κεραμικές σου εστίες. Μετά από κάθε χρήση καλό είναι να τις περνάς με ένα πανί ελαφρά και να απομακρύνεις ό,τι υπάρχει αλλά είναι και κάποιες φορές που το αμελείς. Για αυτές τις τελευταίες θα μιλήσουμε. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς με τρόπους φυσικούς και υλικά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι.

Μαγειρική σόδα

Θα χρειαστείς ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μόνο. Θα την ρίξεις πάνω στην επιφάνεια, θα την αφήσεις να δράσει για 10 λεπτά και θα τρίψεις με ένα στεγνό πανί επιμένοντας στα σημεία που χρειάζεται. Αφού έχεις κάνει τη δουλειά που πρέπει, με ένα νωπό πανί περνάς τις εστίες.

Λεμόνι

Περιμένεις να κρυώσουν οι εστίες και μετά με ένα λεμόνι που έχεις κόψει στη μέση τις περνάς και το αφήνεις να δράσει για 15 λεπτά. Με ένα πανί που έχεις βουτήξει σε χλιαρό νερό ξεπλένεις την επιφάνεια.

Ξύδι

Το ξύδι είναι ιδανική επιλογή στην περίπτωση που στις εστίες έχει πέσει γάλα. Καθαρίζεις αμέσως με ένα υγρό πανί και στην συνέχεια ρίχνεις λίγο ξύδι, όσο ακόμα είναι χλιαρό. Τρίβεις ελαφρά και είναι έτοιμο.

Σημαντική λεπτομέρεια: Αν στην κεραμική εστία πέσει ζάχαρη πρέπει να την απομακρύνεις αμέσως με ένα καθαρό πανί.