ΣΠΙΤΙ

Πόσο συχνά πρέπει (στην πραγματικότητα) να αλλάζεις σεντόνια;

Unsplash

Έναν καλό ύπνο θέλεις να κάνεις και αμέσως θα φτιάξουν όλα. Θέλεις να ξαπλώσεις στο μαλακό σου στρώμα, να τυλιχτείς με τα μυρωδάτα σου σεντόνια, να αλλάξεις πέντε θέσεις μέχρι να βρεις την ιδανική, να τεντωθείς, να πάρεις το μαξιλάρι αγκαλιά και να βυθιστείς μέχρι να χτυπήσει το ξυπνητήρι. Έχεις αναρωτηθεί κάθε πότε πρέπει να βάζεις στο πλυντήριο τα σεντόνια για να παραμένουν μυρωδάτα;

Ίσως είναι μία από τις δουλειές του σπιτιού που αμελείς γιατί θεωρείς πως δεν είναι και τόσο αναγκαία. «Κάνω μπάνιο κάθε βράδυ και δεν πέφτω στο κρεβάτι με τα ρούχα της ημέρας». Κι όμως αυτό δεν αρκεί.

Ιδρώτας, νεκρά κύτταρα και σκόνη είναι κάποια από τα στοιχεία που βρίσκονται στο κρεβάτι σου μαζί με το κορμί σου. Καλό θα είναι να μπεις σε πρόγραμμα και να τα αλλάζεις πιο τακτικά.

Οι ειδικοί μελέτησαν και είδαν στα μικροσκόπια όλους τους οργανισμούς που κατοικούν μέσα στα σεντόνια που μυρίζει ακόμα η δικιά του ανδρική κολόνια.

Κάθε εβδομάδα πρέπει να βάζεις τα σεντόνια σου για πλύσιμο και να τα αντικαθιστάς με καινούργια. Μία δοκιμή θα σε βοηθήσει να δεις τη διαφορά. Μην περάσει μήνας πάλι.