Να πόσες φορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα πριν την πλύνεις

Εσύ κάθε ποτέ αλλάζεις τις πετσέτες χεριών, προσώπου και σώματος;

Πουθένα και πάνω σε καμία πετσέτα δεν γράφει «να χρησιμοποιείται μέχρι τόσες φορές» (δε θα ήταν λογικό κιόλας). Έτσι, τη χρησιμοποιείς, την ξάνα(ματα)χρησιμοποιείς και καααααααα..άποια στιγμή στο πολύ μέλλον θυμάσαι να βγάλεις καινούρια και να βάλεις τη (χιλιο)χρησιμοποιημένη στο πλυντήριο.

«Τι κακό μπορεί να έχει μια πετσέτα πάνω στην οποία κάθε φορά που σκουπίζεσαι είσαι καθαρή;», αναρωτιέσαι. Βακτήρια και μούχλα είναι η απάντηση.

Η υγρασία που μεταφέρεται σε αυτές μετά τη χρήση τους, αλλά και η παραμονή τους στο μπάνιο, ένα χώρο που λόγω υδρατμών επίσης έχει μπόλικη υγρασία, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί. Δεν είναι ότι κινδυνεύεις από κάποια σοβαρή μόλυνση, αλλά δεν είναι ο,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σου να την αλλάζεις κάθε μήνα.

Αν σε ενδιαφέρει να τηρείς κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής, καλό είναι να μην χρησιμοποιείς τις πετσέτες πάνω από τρεις φορές. Επιπλέον, καλό είναι να μην την αφήνεις να στεγνώνει στο μπάνιο αφού βγεις από το ντους αλλά να την απλώνεις κάπου να στεγνώσει. Τέλος πάντα να αφήνεις το μπάνιο να αερίζεται μετά το ντους ώστε να μην συσσωρεύεται υγρασία στο χώρο.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ