TIPS

Γιατί πρέπει να βάλεις το καμένο κερί στην κατάψυξη

Μία από τις αγαπημένες σου συνήθειες είναι να επιστρέφεις στο σπίτι, να φοράς πιτζάμες, να κλείνεις τα φώτα, να ανάβεις κεριά και να κάθεσαι στον καναπέ. Αν έψαχνες ορισμό της χαλάρωσης, μόλις δόθηκε. Το τραπέζι του σαλονιού σου είναι γεμάτο με κεριά διαφορετικού μεγέθους και αρώματος. Η λεβάντα που βρίσκεται στη θέση Νο1 μόλις τελείωσε και ετοιμάζεσαι να πετάξεις το γυάλινο βαζάκι. Βήμα, μην κάνεις βήμα.

Τα βαζάκια μόλις καθαριστούν μπορούν πολύ εύκολα να επαναχρησιμοποιηθούν. Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου κεριά αλλά και να τα κρατήσεις ως ποτήρια ή διακοσμητικά.

Για να έχουν μία δεύτερη ζωή θα πρέπει πρώτα να γίνει το καθάρισμα. Δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται για αυτό κι αν έχεις ήδη επιχειρήσει να αφαιρέσεις τα υπολείμματα θα ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε.

Θα βάλεις το καμένο κερί για δύο ώρες στην κατάψυξη, προσοχή όχι παραπάνω γιατί υπάρχει κίνδυνος να ραγίσει το γυαλί κι όπως ξέρεις όταν ραγίσει δεν ξανακολλάει #διπλής. Το κερί θα παγώσει και με ένα μαχαίρι θα μπορέσεις να το αφαιρέσεις με ευκολία.