TIPS

Φοβερά κόλπα για να απαλλαγείς από τις μύγες

Ο καιρός ζεσταίνει, τα παράθυρα ανοίγουν "τέντα" και οι μύγες μπουκάρουν στο σπίτι σου, κάθονται πάνω στα έπιπλα, στα τρόφιμα, στ' αυτιά σου, όπου βρουν. Πολύ ενοχλητικοί επισκέπτες, το πόσο θες να φύγουν μακριά δεν λέγεται. Κατά καιρούς έχεις δοκιμάσει διάφορα "κολπάκια" που σου έχουν συστήσει, αλλά η μύγα δεν χαμπαριάζει κι εσύ συνεχίζεις να κυκλοφορείς με τη μυγοσκοτώστρα στο χέρι. Μετά αρχίζεις τα ψεκάσματα, αλλά πόσο χημικό ν' αντέξεις η γυναίκα; Σου 'χω τρόπους φυσικούς και κυρίως αποτελεσματικούς για να σταματήσεις να κάνεις καρατέγκα στον αέρα.

 > Ξεφλούδισε δύο λεμόνια και δύο πορτοκάλια, βάλε τις φλούδες τους σε ένα μπολ, προσθέστε μερικά κλωναράκια γαρύφαλλου, ανακάτεψε και άσε το μπολ δίπλα στις μπαλκονόπορτα, από την έξω μεριά. Δεν θα μπουν.

> Κρέμασε στο παράθυρο ένα τούλινο πουγκί με αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου, δάφνης και γαρύφαλλο. Οι μύγες εκνευρίζονται από τη μυρωδιά που δημιουργεί ο συγκεκριμένος συνδυασμός, τα μαζεύουν και φεύγουν.

> Άλλη μια μυρωδιά που δεν μπορούν είναι αυτή της μέντας. Βάλε γλαστρούλες κοντά στα παράθυρα και κάθε φορά που περνάς, κούνα λίγο το φύλλωμα να βγει άρωμα. Αν θες κάτι πιο εύκολο, αγόρασε ένα σπρέυ μέντας και ψέκαζε τακτικά εντός κι εκτός σπιτιού.

> Γέμισε ένα μπολ με ζεστό νερό και ρίξε μέσα ένα βαμβάκι ποτισμένο με αιθέρια έλαια λεβάντας, κέδρου ή ευκαλύπτου. Οι μύγες θεωρούν ενοχλητικές αυτές τις μυρωδιές.