TIPS

Από ποια πλευρά πρέπει να βάζεις το χαρτί τουαλέτας

123RF

Το περνάς έτσι, χωρίς να δίνεις σημασία και συνεχίζεις. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς πρέπει να τοποθετήσεις το χαρτί τουαλέτας; Η απόφαση δε θα πρέπει να είναι τυχαία. Το «όπως να 'ναι» δεν είναι μία σωστή απάντηση. Το προσωπικό γούστο παίζει ρόλο αλλά οι έρευνες έχουν γίνει και καλό θα ήταν να τις ακούσεις.

Η Ann Landers, αρθρογράφος σε συμβουλευτικές στήλες, είπε πως ήταν το θέμα με τις περισσότερες απαντήσεις (15.000 επιστολές εντός του 1986) και το πιο αμφιλεγόμενο στην ιστορία των στηλών της ήταν το χαρτί τουαλέτας και η κατεύθυνση ξετυλίγματος.

Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Οι τρόποι είναι δύο και είναι οι εξής:

Πάνω

123RF

Κάτω

123RF

 

Το πάνω μειώνει τον κίνδυνο του κατά λάθος τριψίματος του χαρτιού στον τοίχο ή τη θήκη, κατά το ξετύλιγμα, άρα και τη μεταφορά μικροβίων.

Το πάνω το καθιστά ευκολότερο να εντοπιστεί οπτικά και να γίνει αντιληπτό το ελεύθερο άκρο.

Το πάνω είναι γενικά η επιδιωκόμενη κατεύθυνση για να προβάλλεται το μαρκάρισμα του κατασκευαστή, έτσι ώστε το χαρτί υγείας με σχέδια να φαίνεται καλύτερα.

Το κάτω παρέχει μια πιο τακτοποιημένη εμφάνιση, αλλά είναι πιο δύσκολο να το διπλώσεις.

Το κάτω μειώνει το ρίσκο, ένα μικρό παιδί ή ένα κατοικίδιο όπως ένας σκύλος ή μια γάτα, να ξεδιπλώνουν τελείως το χαρτί τουαλέτας, χτυπώντας το ρολό.

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το 1891, το τέλος ενός ρολού χαρτιού υγείας πρέπει να είναι στο εξωτερικό ενώ κρέμεται, δηλαδή στη θέση «πάνω». Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έγινε από έναν επιχειρηματία από τη Νέα Υόρκη, τον Seth Wheeler, ιδρυτή της εταιρίας χαρτιού Albany, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το λόγο ότι μπορούμε να αποκόψουμε σε τέλεια τετράγωνα το χαρτί υγείας.