TIPS

7 πράγματα που επιβάλλεται να καθαρίζεις καθημερινά στο σπίτι

Σε ποια αρέσει να καθαρίζει κάθε μέρα το σπίτι της; Σε καμία, με εξαίρεση τους εμμονικά ψυχαναγκαστικούς με την καθαριότητα ανθρώπους. Κι όμως υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία οι κανόνες υγιεινής επιβάλλεται να ισχύουν σε καθημερινή βάση.

Πετσέτες χεριών

Αν μένεις μόνη σου ή με ένα ακόμα άτομο, δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν δεν τις αλλάζεις κάθε μέρα. Ωστόσο αν ζεις σ’ ένα σπίτι με πάνω από τέσσερα άτομα, καλό θα ήταν αυτές οι μικρές πετσέτες χεριών να πηγαίνουν στα άπλυτα στο τέλος της ημέρας και ν’ αντικαθίστανται με καθαρές.  

Πάγκος κουζίνας

Ακουμπάς πάνω τα πάντα. Από ωμό κρέας μέχρι το κινητό σου και τα κλειδιά. Απαιτείται να τον περνάς μ’ ένα σφουγγάρι με σαπούνι και μ’ ένα απολυμαντικό.

Σιφόνι της μπανιέρας

Γιατί μαζεύει πάσης φύσεως τρίχες, οι οποίες μαζεύονται εκεί και γίνονται ένα παχύ αηδιαστικό στρώμα βρωμίτσας που βουλώνει τα πάντα και κάνει τα νερά να λιμνάζουν. Και πόσο χαίρονται τα βακτήρια με την υγρασία, δεν φαντάζεσαι. Το ίδιο συστήνεται και για το νιπτήρα του μπάνιου.

Νεροχύτης

Δηλαδή τα πιάτα και το σιφόνι. Άφησε όλο το σπίτι όπως να ‘ναι, αλλά όχι το νεροχύτη.

Καφετιέρα

Και δεν εννοούμε μόνο να πετάς το χρησιμοποιημένο φίλτρο με το που στραγγίζει το νερό, αλλά να πλένεις και επιτόπου την κανάτα με το που αδειάζει ο καφές. Η καφετιέρα αποτελεί μαγική “γη” για τα βακτήρια.

Πάτωμα κουζίνας

Ειδικά γύρω από την ηλεκτρική κουζίνα και το τραπέζι, εκεί όπου πέφτουν κάτω από ψίχουλα και κομματάκια φαγητού μέχρι λάδια και σαλτσούλες. Αν δεν καθαριστούν, γίνονται χαλκομανία βρώμας και δεν φεύγουν με τίποτα τότε που θα το θυμηθείς να το σφουγγαρίσεις. Δείξε μία συνέπεια παραπάνω στην καθαριότητα της κουζίνας. 

Λεκάνη τουαλέτας

Εδώ δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία, είναι πιο προφανές κι από το γιατί πρέπει να υπάρχει χαρτί υγείας στη θήκη.