TIPS

5 εναλλακτικές χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν έχεις φανταστεί

Το έχεις πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας για συγκεκριμένο λόγο: για να τυλίγεις το φαγητό, να "καπελώνεις" το πιάτο ή το τάπερ, να φυλάς μέσα του κάτι που δεν θα πειράξει κανείς. Κι όμως, το αλουμινόχαρτο έχει πολλαπλή χρηστικότητα. Άκου να μαθαίνεις:

Διατηρεί τις μπανάνες φρέσκες

Καθυστερεί τη γνωστή μαυρίλα που ξεκινάει από το φλούδα και φτάνει μέχρι μέσα. Πώς; Τυλίγεις το κοτσάνι με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Αντίο άλατα, αντίο τσαλάκωμα

Παίρνεις ένα κομμάτι  αλουμινόχαρτο και το σιδερώνεις. Τι έκανες μόλις; εγκλώβισες τα άλατα, το οποίο σημαίνει πως καθάρισες το σίδερο. Αν τώρα βάλεις κάτω από το φύλλο ένα πουκάμισο, θα το σιδερώσεις πολύ πιο εύκολα και το αποτέλεσμα θα είναι άψογο.

“Μεγαλώνει” τις μπαταρίες

Αν έχεις τι πολύ μικρές μπαταρίες (ΑΑΑ) αλλά το κοντρόλ παίρνει τις μεσαίες κι εσύ βαριέσαι να βγεις από το σπίτι ή ν’ αρχίσεις να ψαχουλεύεις στα συρτάρια, τι κάνεις; παίρνεις 2 κομματάκια αλουμινόχαρτο, τα κάνεις μπαλίτσες και γεμίζεις το κενό μεταξύ των πόλων και της συσκευής.

Ακονίζει τα ψαλίδια

Με ποιο τρόπο; Παίρνεις ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και αρχίσεις να το κόβεις επαναλαμβανόμενα σε κομματάκια. Done.

Ζεσταίνει το σπίτι

Ήξερες πως τοποθετώντας ένα γενναιόδωρο κομμάτι αλουμινόχαρτου πίσω από το σώμα του καλοριφέρ κρατάς τη θερμότητα εντός των τοίχων; Μόλις το έμαθες κι αυτό!