ΣΠΙΤΙ

Πώς θα κάνεις το μπάνιο σου να λάμπει μέσα σε 15 λεπτά και μάλιστα με φυσικούς τρόπους

Είναι από αυτά τα απογεύματα Κυριακής που κάθεσαι βουλιαγμένη στον καναπέ αποφασισμένη να χαλαρώσεις (επιτέλους) από την κούραση της εβδομάδας. Σύμμαχοί σου σε αυτό η αγαπημένη σου ταινία, 3 κομμάτια πίτσα, ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά και η γάτα σου η οποία γουργουρίζει μακάρια πάνω στα πόδια σου.

Ένα πράγμα μπορεί να σε βγάλει από αυτή την άβυσσο ηρεμίας. Ο ήχος του τηλεφώνου. Το σηκώνεις. Ακούς μια γνώριμη φωνή να σου λέει ότι είναι κοντά στο σπίτι σου και θα περάσει «να σε δει για λίγο και να τα πείτε». Από στιγμή σε στιγμή, περιμένεις επισκέψεις. Και τώρα τι κάνουμε;

Δεν είσαι μόνο εσύ που πρέπει να βγάλεις την «κυριακίλα» από πάνω σου, είναι και το μπάνιο το οποίο πρέπει να σουλουπώσεις γιατί στην κατάσταση που είναι δεν μπορεί να μπει άνθρωπος.

Τα είδη υγιεινής Connect Air της Ideal Standard με τις λεπτές σχεδιαστικές γραμμές τους από τον διεθνούς φήμης designer Robin Levien.

Μεταξύ μας βέβαια αν υπάρχει ένας χώρος του σπιτιού που οφείλεις να διατηρείς πάντα καθαρό (ακόμα κι αν το υπόλοιπο σπίτι είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), αυτός είναι το μπάνιο. Τόσο για τη δική σου υγιεινή (είναι το σημείο αφετηρίας και τερματισμού της ημέρας σου!) όσο για τέτοιου είδους «έκτακτες» περιπτώσεις όπως το να ξέρεις ότι σε λίγα λεπτά θα έχεις καλεσμένους στο σπίτι.

Ψυχραιμία. Πες «challenge accepted» (όλα θα είναι πιο εύκολα έτσι) και ξεκινάμε. Πριν απ’ όλα, αν υπάρχει παράθυρο (ή εξαερισμός) στο μπάνιο, άνοιξέ το ώστε να μπει καθαρός αέρας και να φύγει η αίσθηση και η μυρωδιά της υγρασίας από το χώρο.

1. Ξεκίνα ψεκάζοντας

Όσον αφορά στον καθαρισμό του μπάνιου υπάρχουν δύο δρόμοι: Είτε θα χρησιμοποιήσεις τα ειδικά καθαριστικά του εμπορίου που πιθανώς διαθέτεις στα ντουλάπια σου, είτε οικολογικά καθαριστικά που μπορείς να φτιάξεις στο άψε σβήσε με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου. Ένα δημοφιλές οικολογικό καθαριστικό είναι το διάλυμα από λευκό ξύδι αναμεμιγμένο με ίση ποσότητα νερού.

Μπορείς να το ρίξεις στον νιπτήρα, στη λεκάνη, στο μπιντέ, στο ντους.

H καμπίνα ντους ΚUBO της Ideal Standard.

Για πιο επίμονους λεκέδες, όπως υπολείμματα σαπουνιού, αλάτων, αλλά και πουρί στο εσωτερικό της λεκάνης, προσθέτεις στο μείγμα 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας και να το αφήσεις να δράσει για λίγα λεπτά.

Ευτυχώς οι νέες σειρές λεκάνης της Ideal Standard, χάρη στην επαναστατική τους τεχνολογία AquaBlade εξασφαλίζουν τέλεια έκπλυση με περιμετρική ροή στο εσωτερικό της λεκάνης, μεγιστοποιούν την υγιεινή και ελαχιστοποιούν το χρόνο καθαρισμού.

Οι κρεμαστές λεκάνες Tonic II της Ideal Standard αφήνουν ελεύθερο όλο το κάτω μέρος, για ευκολότερη καθαριότητα. Συνδυάζονται με εντοιχιζόμενα καζανάκια, εξοικονομώντας ελεύθερο χώρο στο μπάνιο.

Το ίδιο διάλυμα από νερό και ξύδι μπορείς να χρησιμοποιείς και στα χρωμέ είδη του μπάνιου (π.χ. στις μπαταρίες), στο panel της ντουσιέρας ή της μπανιέρας.

2. Στο μεταξύ φρόντισε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες

Ανανέωσε το χαρτί υγείας, γέμισε το δοχείο για το σαπούνι χεριών και αντικατάστησε τις πετσέτες.

Άδειασε τον κάδο των σκουπιδιών και πετάξτε τυχόν άδεια μπουκάλια που μπορεί να έχεις στο μπάνιο.

Η σειρά Τesi II με επιδαπέδια και κρεμαστά είδη υγιεινής της Ideal Standard.

3. Ώρα για το τελικό καθάρισμα

Ήρθε η ώρα να ξεπλύνεις τις επιφάνειες τις οποίες ψέκασες με καθαριστικό διάλυμα. Για ακόμα πιο λαμπερό και γρήγορο αποτέλεσμα, ρίξε στο σφουγγάρι που θα χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα. Τρίψε ελαφρώς τις επιφάνειες στις οποίες είχες ρίξει είτε κάποιο ειδικό καθαριστικό, είτε το ξύδι και σκούπισε με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

 

Νιπτήρας ελεύθερης τοποθέτησης Ipalyss της Ideal Standard από το επαναστατικό υλικό Diamatec.

Τips για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή

Ένα μπάνιο που δεν καθαρίζεται τακτικά, αργά ή γρήγορα, θα εμφανίσει κι άλλα μικροπροβλήματα, όπως μούχλα ή βουλωμένα σιφόνια.

Έτσι για να αποφύγεις..

..να εμφανιστεί μούχλα στη μπανιέρα

Φροντίστε να μην την αφήνεις υγρή μετά τη χρήση. Αφού κάνεις μπάνιο, σκούπισέ τη με μια στεγνή πετσέτα και άφησε το χώρο να αεριστεί τουλάχιστον για μισή ώρα μετά. Σε αυτό θα σε βοηθήσει πολύ η τεχνολογία Ideal Clean, ειδική επίστρωση που εφαρμόζεται σε όλες τις καμπίνες ντους Ideal Standard, μειώνει τον χρόνο καθαρισμού των καμπινών κατά 90%, βελτιώνει την ανθεκτικότητα του κρυστάλλου σε γρατζουνιές και αποτρέπει την παραμονή αλάτων νερού στην επιφάνεια.

..να βουλώσει  η μπανιέρα ή ο νιπτήρας

 

Νιπτήρας Connect Air της Ideal Standard

Κάθε λίγους μήνες ρίξε 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και στη συνέχεια 1/2 φλ. ξίδι. Αφήστε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε μπόλικο ζεστό νερό. Έτσι θα αποφύγετε το φράξιμο από τρίχες ή υπολείμματα σαπουνιών και ελαίου.
 

Kεντρική φωτογραφία: Η συλλογή Tonic II της IDEAL STANDARD.