ΣΠΙΤΙ

Μία εργαζόμενη μητέρα σε βοηθάει να οργανώσεις το Σαββατοκύριακό σου

Επιτέλους, Σάββατο. Το ξυπνητήρι απενεργοποιείται, η δουλειά μπορεί να περιμένει δυο μέρες, η ξεκούραση είναι εδώ για εσένα. Έλα, διάλεξε, θα πας για καφέ; για ψώνια; μήπως να κλείσεις ένα ραντεβού για μανικιούρ; Αλλά για μισό λεπτό, τι είναι αυτό που ακούγεται από το διπλανό δωμάτιο; Και τι λέει; «Μαμάααααααα»;; Αυτό λέει. Σε φωνάζει το παιδί σου. Ξύπνα, το όνειρό τελείωσε, χουζούρεμα τέλος. Σε περιμένει μία δημιουργική, γεμάτη μέρα που δεν λογαριάζει από Σάββατα και Κυριακές. Έχουμε δουλίτσες πριν τη βόλτα.

Είσαι μητέρα. Νέα ή πιο έμπειρη, το concept είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιο. Είσαι μια γυναίκα με υπερφυσικές ικανότητες, όχι μόνο στα μάτια του παιδιού σου, αλλά και στον τρόπο που πρέπει να οργανώσεις την καθημερινότητά σου, ακόμα και το Σαββατοκύριακο, που ενδεχομένως να μην εργάζεσαι- ή ειδικά τότε- που πρέπει να βάλεις τα πράγματα σε μία σειρά, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Είναι μία νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να οργανώσεις το χρόνο σου με κύριο στόχο να έχεις όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο χρόνο γίνεται, τόσο για την οικογένεια, όσο και για σένα προσωπικά. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι χρειάζεσαι πρακτικές λύσεις ώστε να ξεμπερδεύεις μία ώρα αρχύτερα, να κάνεις τις βόλτες που τόσο περιμένουν οι μικρούληδες του σπιτιού αλλά και να απολαύσεις όλα αυτά που φαντάστηκες το πρωί, χουζουρεύοντας στο κρεβάτι.

Κι επειδή κανείς δεν ξέρει καλύτερα από μία έμπειρη μαμά, σου έχουμε συμβουλές καλά δοκιμασμένες από αγαπημένη μας φίλη μαμά, η οποία έχει καταφέρει να μην χάνει περισσότερο χρόνο από εκείνον που απαιτείται πραγματικά ώστε να έχει ένα σπίτι περιποιημένο και καθαρό ήδη από το πρωί του Σαββάτου και συνεπώς όλο το υπόλοιπο διήμερο ελεύθερο χρόνο. Πώς τα φέρνει βόλτα;

Μείνε λίγο μόνη σου ή με το σύντροφό σου

Όχι, δεν θα είναι χρόνος για σας, αλλά ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να ξεμπερδεύεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, φρόντισε ώστε τα παιδιά να κάνουν την πρώτη πρωινή βόλτα της ημέρας χωρίς εσένα. Με τον παππού ή τη γιαγιά, με τον μπαμπά (ναι, θα μπορούσε να είναι κι εκείνος μαζί σου στις δουλειές, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ας αναλάβει εκείνος να τα συνοδεύσει). Ή γιατί όχι, να πάει στο σπίτι των φίλων του για να παίξουν. Ενδεχομένως να έχεις προνοήσει ώστε το Σάββατο το πρωί να έχουν κάποια δραστηριότητα εκτός σπιτιού. Σκοπός είναι να μείνεις μόνη σου ή με τον σύντροφό σου για τις επόμενες 2-3 ώρες περίπου. Αυτά που θα κάνετε δεν θα είναι ιδιαίτερα ρομαντικά, αλλά και πάλι, θα είναι κάτι που θα κάνετε παρέα!

Εξοπλίσου με τα απαραίτητα

Το παν είπαμε, είναι η οργάνωση, λέει η «έμπειρη» μαμά. Κι αυτό συνεπάγεται ότι έχεις στη φαρέτρά σου τα πιο έξυπνα και πρακτικά «όπλα» ώστε η «μάχη» σου για ένα καθαρό σπίτι να μετατραπεί εύκολα σε παιχνιδάκι. Στόχος σου δεν είναι το συμμάζεμα, αλλά η ουσιαστική καθαριότητα. Αυτή που θα διατηρήσει τα πάντα χωρίς σκόνη και μικρόβια, ένα υγιεινό περιβάλλον για όλους. Μην εστιάζεις λοιπόν στο πόσο τακτοποιημένα είναι τα μαξιλαράκια στον καναπέ, αλλά στο πόσο καθαρό είναι το δάπεδο, οι επιφάνειες, οι γωνίες που αν δεν καθαρίσεις, σύντομα θα κάνουν τα πάντα μέσα στο χνούδι. Άνοιξε τα παράθυρα να μπει φως και αέρας και έχε σε ετοιμότητα τα καλύτερα «εργαλεία». Επένδυσε σε συσκευές  που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη, όπως η ηλεκτρική σκούπα Performer Silent της Philips, η οποία κάνει τις δουλειές του σπιτιού μια εύκολη και πάνω απ’ όλα γρήγορη δραστηριότητα.

 

Καθαρό δάπεδο σημαίνει υγιεινό σπίτι. Ειδικά όταν έχεις παιδιά, το πάτωμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και απαλλαγμένο από όσα μπορούν πολύ εύκολα να έρθουν σε επαφή μαζί του. Μην ξεχνάς πως όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, ό,τι βρίσκουν το βάζουν στο στόμα τους.

 

Η νέα ηλεκτρική σκούπα Philips Performer Silent διαθέτει προηγμένη τεχνολογία πέλματος TriActive Pro που αιχμαλωτίζει τέλεια τη βρομιά και την ψιλή σκόνη, επιτυγχάνοντας βαθύ καθαρισμό, καθώς επίσης απορροφά 99,9% της ψιλής σκόνης και των αλλεργιογόνων χάρη στα αντιαλλεγικά της φίλτρα. Επίσης, με επίπεδο θορύβου τα 66dB είναι η πιο αθόρυβη σκούπα που κατασκεύασε ποτέ η Philips, το οποίο σημαίνει πως μπορείς να σκουπίσεις το σπίτι, ακόμα κι αν το μωρό κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο. Αν δεν είναι αυτό διευκόλυνση, τότε τι είναι;

Κι όσο το κάνεις, πέρνα καλά

Εξασφαλίζοντας τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για το καθάρισμα του σπιτιού σου, η αίσθηση ότι έχεις καταφέρει να μετατρέψεις σε παιχνίδι κάτι που τους περισσότερους ανθρώπους τους βαραίνει, είναι πολύ ευχάριστη. Και για να το κάνεις ακόμα πιο διασκεδαστικό, βάλε δυνατά μουσική ή δυνάμωσε τα ακουστικά σου και κάνε το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα και το ξεσκόνισμα, μια δραστηριότητα που κινεί το σώμα σου και σε γεμίζει ενέργεια. Γιατί σημασία έχει το πώς βλέπεις τα πράγματα, σωστά;

Κι αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή της εργαζόμενης μητέρας που ξέρει πώς οργανώνεται άψογα το πιο διασκεδαστικό και χαλαρό Σαββατοκύριακο.