ΣΠΙΤΙ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για όσους δεν θέλουν να στολίσουν δέντρο

Unsplash

Βρισκόμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου, το θερμόμετρο μας μπερδεύει, οι βιτρίνες είναι γεμάτες λαμπιόνια, στα ορεινά χιονίζει κι όλα συνηγορούν πως το σπίτι σου δεν μπορεί να μένει χωρίς την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ναι, υπάρχουν και κάποιοι τελευταίοι που περιμένουν την τελευταία στιγμή (για ‘σενα λέω).

Ακόμα κι αν το άστρο της Βηθλεέμ δεν προσγειωθεί στο έλατο, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να ξεκινήσουν τα Χριστούγεννα και στη διακόσμηση του σπιτιού. Υπάρχουν κι άνθρωποι που δεν θέλουν το κλασικό δέντρο και το δεχόμαστε.

Ο στολισμός της σκάλας

Αν υπάρχει σκάλα πρέπει να στολιστεί. Μία γιρλάντα και μία κορδέλα στα τελειώματα είναι ό,τι πρέπει. Αν πάλι το σπίτι δεν είναι μεζονέτα μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια τακτική στα κάδρα.

Το πεύκο στο τραπέζι

Δεν είναι απαραίτητο να φτάσει 25 Δεκεμβρίου για να φάτε σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Λίγα κεράκια και λίγα κλωνάρια πεύκου είναι αρκετά.

Το φως το αληθινό

Τα γυάλινα μπουκάλια (που έχεις ήδη στο σπίτι) μπορούν να μετατραπούν σε χριστουγεννιάτικα στολίδια για το τραπέζι σου. Προσθέτεις ένα κερί, βάζεις και αρκουδοπούρναρο (αυτά τα κόκκινα της φωτογραφίας) και καθάρισες.

Τα στολίδια, αλλού

Αντί να κοσμήσουν το δέντρο σου μπορείς να κρεμάσεις τα στολίδια σε άλλα σημεία του σπιτιού. Τα χερούλια στα συρτάρια και τις ντουλάπες και τα πόμολα της πόρτας είναι μία καλή ιδέα.

Το DIY δέντρο

Αν δεν στολίσεις το μεγάλο, κάνεις την ίδια δουλειά με ένα μικρότερο και μάλιστα DIY. Θα χρειαστείς αρκετά λαμπάκια και κάποια στηρίγματα για τις «στροφές».

Το μήνυμα της εξώπορτας

Δεν είναι μόνο τα μαγιάτικα στεφάνια. Τα χριστουγεννιάτικα είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία να φέρεις τα Χριστούγεννα στο σπίτι.

Μαξιλαράκι ασφαλείας

Και τίποτα να μη θέλεις να στολίσεις μπορείς να βάλεις δύο χριστουγεννιάτικα μαξιλαράκια είτε στον καναπέ, είτε στο κρεβάτι. Μία καρό κουβέρτα είναι πάντα χρήσιμη.