Τα σημεία που ξεχνάς να διακοσμήσεις μέσα στο σπίτι

Είναι πολλές οι γωνιές μέσα στο σπίτι που έχεις ξεχάσει να διακοσμήσεις.

Έχεις επιμεληθεί τη διακόσμηση του σπιτιού σου κι έχεις προσέξει κάθε λεπτομέρεια ώστε το αποτέλεσμα να είναι λειτουργικό αλλά και άρτιο αισθητικά. Πέρασες ώρες στο Pinterest για να πάρεις ιδέες και ξόδεψες μέρες στα μαγαζιά ώστε να βρεις τα σωστά κομμάτια που θα μπουν στα σωστά σημεία. Καναπέδες, τραπεζάκια, τραπεζαρία, φωτιστικά και κάδρα. Έχεις τα βασικά, έχεις προσθέσει και πινελιές σύμφωνα με το προσωπικό σου στιλ. Σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, μπάνιο και κουζίνα στην εντέλεια. Μήπως υπάρχουν κάποια σημεία που δεν τους έχεις δώσει τη δέουσα προσοχή; Υπάρχουν κάποια «τυφλά» σημεία που μένουν ανεκμετάλλευτα και θα μπορούσαν να απογειώσουν το χώρο σου.

Η σκάλα

 

Την ανεβαίνεις και την κατεβαίνεις κάθε μέρα αλλά δεν έχεις καταλάβει πως κάτι λείπει. Τι είναι αυτό; Ανάλογα με το στιλ της διακόσμησης του υπόλοιπου σπιτιού μπορείς να κάνεις μικρές παρεμβάσεις. Κάδρα στον τοίχο, διακοσμητικά στη βάση κι αν υπάρχει παράθυρο μπορεί να γίνει μία υπέροχη γωνιά. Αν η εσοχή είναι μεγάλη βάλε δύο μαξιλάρια και τα λέμε μόλις καθίσεις να πιεις τον καφέ σου χαζεύοντας από ψηλά το υπόλοιπο σπίτι.

Τα ράφια πάνω από το νεροχύτη

 

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που πρέπει να είναι οργανωμένος και τακτοποιημένος ώστε να κινείσαι με άνεση και να κάνεις τις δουλειές σου χωρίς να πέφτεις πάνω σε κατσαρόλες και ταψιά. Ο χώρος πάνω από το νεροχύτη είναι ιδανικός για να βάλεις τις γλάστρες σου. Τα φρέσκα μυρωδικά δίνουν τη γεύση στα φαγητά σου.

Ο χώρος δίπλα από την πολυθρόνα σου

 

Η πολυθρόνα που βρίσκεται μόνη της στην άκρη του σαλονιού χρειάζεται μία παρέα. Ένα τραπεζάκι για να ακουμπάς το βιβλίο σου, ένα φωτιστικό για την ατμόσφαιρα, ένα φυτό σε μία ωραία γλάστρα και 2-3 πίνακες ακριβώς από πάνω.

Οι γωνίες

 

Το σπίτι σου έχει τόσες γωνίες ανεκμετάλλευτες που θα εκπλαγείς με το πόσο πολύ θα αλλάξει ο χώρος σου μόλις τις γεμίσεις. Ένα από τα πιο ωραία DIY φωτιστικά είναι αυτό της φωτογραφίας. Μία ξύλινη βάση και φωτάκια, δε θα χρειαστείς τίποτα άλλο. Ακόμα και μία σκάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

Οι διάδρομοι

 

Ο διάδρομος που ενώνει το σαλόνι με τα υπόλοιπα δωμάτια γιατί να είναι άδειος; Ένας καθρέφτης θα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και τα φυτά θα τον κάνουν να είναι φωτεινός και «φρέσκος». Ένα μακρόστενο χαλί θα δώσει χρώμα και ζεστασιά.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ