ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση του υπνοδωματίου

Έχεις κάθε καλή διάθεση να κάνεις αλλαγές και να πειραματιστείς με τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου, όμως η πληθώρα των πληροφοριών αντί να σε βοηθήσει σε έχει μπερδέψει αρκετά με αποτέλεσμα να κάνεις κάποια μικρά λαθάκια.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές το πιο σημαντικό από όλα, πέρα από τάσεις και μόδα, είναι να νιώθεις εσύ άνετα στο χώρο σου. Αν εσύ είσαι ευχαριστημένη καμία αυθεντία δεν μπορεί (και δε χρειάζεται) να σου αλλάξει άποψη.

Υπάρχουν όμως κάποια κοινά λάθη που εμφανίζονται πολύ συχνά και σαμποτάρουν τη διακόσμηση του δωματίου σου. Μήπως θέλεις να διορθώσεις κάποιες λεπτομέρειες;

Λάθος 1ο > Πάρα πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι

 

Τα κρεβάτια με τα 36 μαξιλάρια διαφορετικού σχήματος στα περιοδικά διακόσμησης και στις φωτογραφίσεις δείχνουν εκπληκτικά. Πώς όμως μπορεί όλο αυτό να λειτουργήσει στην πραγματική ζωή; Δεν μπορεί. Πρακτικά και μόνο δεν μπορείς να στρώνεις και να ξεστρώνεις το κρεβάτι κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Έχεις και δουλειές, δε θα φας όλη σου τη ζωή πάνω από τα σεντόνια. Ούτε να κοιμηθείς μπορείς με όλη την ”παρέα”.

Η λύση: Μπλέξε μαξιλάρια και ριχτάρια

 

Λάθος 2ο > Δεν υπάρχει χώρος να καθίσεις

 

Ωραία τα έπιπλα που αγόρασες και ταιριάζουν εξαιρετικά αλλά μήπως να έκανες και λίγο χώρο για το κορμί σου; Βιβλία, τραπεζάκια, ρούχα, παπούτσια και όλες οι επιφάνειες κατειλημμένες.

Η λύση: Βάλε μία καρέκλα

 

Λάθος 3ο > Είναι όλα σεταρισμένα

 

Τα σετ ποτέ δεν τα συμπάθησα αλλά ιδιαίτερα στο υπνοδωμάτιο δίνουν μία αίσθηση αποστείρωσης. Μη φοβάσαι να κάνεις τρελούς συνδυασμούς. Ακόμα κι αν φαινομενικά δε σου ταιριάζουν, τόλμησέ το.

Η λύση: Mix and match υλικά και στιλ

 

Λάθος 4ο > Φόρτωμα

 

Η βαριά διακόσμηση ”επιβαρύνει” το μάτι και κουράζει. Όσο πιο μίνιμαλ είναι ο χώρος σου τόσο πιο πολύ σε χαλαρώνει. Δεν τα λέμε εμείς, έχουν γίνει έρευνες.

Η λύση: Δώσε μία πιο μίνιμαλ πνοή

 

Λάθος 5ο > Σκούρες, βαριές κουρτίνες

 

Είναι πολύ ωραίο να μπαίνει το φυσικό φως στο δωμάτιο. Δίνει μία άλλη αίσθηση κι όλα δείχνουν πιο όμορφα. Είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευόμαστε. Επίλεξε κουρτίνες σε πιο ανοιχτά χρώματα και θα μας θυμηθείς.

Η λύση: Άσε το φυσικό φως να μπει