ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Κεφάλαιο καναπές: Οι πιο hot αποχρώσεις και πώς να διαλέξεις τον σωστό

Shutterstock

Βασικό το ζήτημα του καναπέ σε ένα σπίτι. Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αγοράσεις και μάλιστα να προσέξεις πολύ ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σου. Ξέρεις τι είναι να αγοράσεις περιχαρής καναπέ, να καθίσεις και μετά από δύο εβδομάδες χρήσης να προτιμήσεις να βολευτείς στο πάτωμα παρά να εναποθέσεις το κορμάκι σου στην τρυφερή (not) αγκαλιά του. Για αυτό λοιπόν πριν φτάσεις στην αγορά πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά τι χρειάζεσαι και τι περιμένεις από αυτόν.

Αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά τότε το χρώμα δεν μπορεί να είναι το λευκό. Όπως καταλαβαίνεις θα σκαρφαλώσουν αφού πρώτα έχουν γυρίσει με τις κάλτσες όλο το σπίτι. Θα αποφασίζουν να ζωγραφίσουν με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και τέμπερες ενώ ταυτόχρονα έχουν πάρει θέση δίπλα στο μπράτσο του καναπέ. Προς αποφυγή μίνι εγκεφαλικών επεισοδίων τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα καλό θα ήταν να πάνε πιο κάτω στη λίστα με τις επιλογές. Ιδανικό ένα σκούρο καφέ ή ένα πορτοκαλί.

Αν το σαλόνι σου είναι μικρό πρέπει με την επιλογή σου να το κάνεις να δείχνει μεγαλύτερο. Οι γωνιακοί καναπέδες είναι μία εξαιρετική ιδέα καθώς είναι πολύ στιλάτοι και λειτουργικοί. Στην εταιρία GAND θα βρεις μία τεράστια γκάμα που θα καλύπτει γούστα και ανάγκες.

Αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος μπορείς να παίξεις και με διαφορετικές αποχρώσεις και σχέδια για την τσαχπινιά. Τα έντονα χρώματα δίνουν μία μοντέρνα πινελιά ενώ τα πιο παλ μία πιο ρομαντική.

Ο καναπές είναι κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης του σαλονιού και το έπιπλο που περνάς πολλές ώρες χρησιμοποιώντας το. Να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις την ξεκούραση που σου προσφέρει.

Γκρι, το εύκολο

Οι «50 Αποχρώσεις του Γκρι» είναι μόδα, είναι τάση, είναι ευκαιρία να εντάξεις το γκρι χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού. Τα σαλόνια σε αυτό το χρώμα είναι μία από τις πρώτες επιλογές ανεξαρτήτως ύφους. Είναι πολύ εύκολο στους συνδυασμούς, έχει χαρακτήρα, μπορείς να βάψεις τους τοίχους σε όποιο χρώμα σου κάνει κέφι και με τα κατάλληλα αντικείμενα μπορεί να μεταμορφώσει τη διακόσμηση από πολύ αυστηρή μέχρι ρομαντική.

Σομόν, το ρομαντικό

 

Και μιας και μιλάμε για ρομαντικό οι σομόν καναπέδες θα δώσουν μία παιχνιδιάρικη διάθεση και θα «ανοίξουν» το χώρο σου. Είναι κομψοί και ταιριάζουν πολύ με λευκό και παλ χρώματα. Αν θες να τραβούν το βλέμμα μπορείς να κάνεις πιο έντονη την υπόλοιπη διακόσμηση και να παραμείνουν αυτοί τοπ κεντρικό σημείο.

Off white, το διαχρονικό

 

Διαχρονικός και πολύ αριστοκρατικός ο οff white καναπές είναι κομματάκι δύσκολος ως προς την περιποίηση αλλά αν τον επιλέξεις θα αναβαθμίσεις αμέσως το χώρο σου. Αναπόσπαστο κομμάτι της μινιμαλιστικής αισθητικής μπορεί πολύ εύκολα να δεχθεί όλα τα χρώματα και φυσικά όλα τα prints.

Μωβ, το ιδιαίτερο

 

Μια τολμηρή αλλά ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να επιλέξεις ένα μωβ σαλόνι. Μην τα φοβάσαι τα πιο έντονα χρώματα. Διακόσμησε το σαλόνι σε πιο γήινες αποχρώσεις για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ισορροπία. Θυμήσου αυτό το χρώμα γιατί είναι ένα από τα πιο hot της χρονιάς.

Μπεζ, το σίγουρο

 

Το λεγόμενο σιγουράκι αν δε θες να κάνεις πειραματισμούς και δοκιμές. Μία πολύ cozy απόχρωση που μπορείς να βάλεις στο μεγαλύτερο μέρος του σαλονιού και φυσικά στους καναπέδες σου. Το μπεζ κάνει καταπληκτικό συνδυασμό με το ξύλο αλλά και το σίδερο.

Γαλάζιο, το νοσταλγικό

 

Αν η αισθητική σου είναι vintage τότε ένας γαλάζιος καναπές είναι αυτό που ψάχνεις. Όσο δύσκολο κι αν σου ακούγεται ως προς τον συνδυασμό σε διαβεβαιώνουμε πως μιλάμε για μία απλή υπόθεση. Με έντονο χρώμα θα έχεις ένα έντονο αποτέλεσμα και με κάτι πιο απαλό ένα πιο μίνιμαλ.

Πορτοκαλί, το φωτεινό

 

Μια τολμηρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το πορτοκαλί. Είναι εκκεντρικό αλλά είναι μέσα στις τάσεις. Είναι χρώμα, φωτεινό, ζωντανό και πολύ αισιόδοξο. Για μία natural διακόσμηση μπορείς να το συνδυάσεις με το καφέ ενώ αν θέλεις κάτι πιο εκκεντρικό το μωβ και το τιρκουάζ είναι ιδανικά.

 

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε στην εταιρία GAND.