ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Κάνε το μικρό σου διαμέρισμα να δείχνει τεράστιο χωρίς πολλά έξοδα

Το Kl2real σου δείχνει πως να κάνεις το μικρό σου διαμέρισμα να μοιάζει τεράστιο.

Όπως θα έχεις καταλάβει αν διαβάσεις τις Real Home Stories που γράφω, τα μικρά σπίτια είναι ο καημός μου.

Αν ψυχαναλύσω λίγο τον εαυτό μου θα καταλήξω στο συμπέρασμα πως μάλλον φταίει το μικρό μου διαμέρισμα το οποίο εννοείται πως λατρεύω αλλά πάντα προσπαθώ και θα προσπαθώ να βρίσκω τρόπους για να το κάνω να δείχνει μεγαλύτερο ή για να αποθηκεύω όλα αυτά τα αντικείμενα που βρίσκονται στο δρόμο μου καθημερινά και μου σπάνε τα νεύρα (γκρρρ).

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, έψαξα και βρήκα μικρά δωμάτια που κάνουν άριστη εξοικονόμηση χώρου. Και μιας και πολλοί από εσάς μένετε σε επίσης μικρά σπίτια, δεν χάνετε τίποτα να πάρετε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να κάνετε τον μικρό σας χώρο, μεγάλο (στο μάτι).

Κάνε mix and Match

 

Για να δώσεις οπτικό ενδιαφέρον σε ένα δωμάτιο αρκεί να ανακατέψεις διαφορετικών στιλ κομμάτια και διαφορετικές υφές. Στο συγκεκριμένο σαλόνι θα δεις ότι συνδυάζονται τέλεια το βελούδο με το επίχρυσο, το ξύλο βελανιδιάς και το λινό. Το αποτέλεσμα είναι πολύ δυναμικό και ενδιαφέρον και σίγουρα το μάτι ξεφεύγει από το πόσο μικρό είναι.

Δείξε την προσωπικότητά σου

 

Ένας μικρός χώρος δεν χρειάζεται να είναι καταθλιπτικός και απλός μόνο και μόνο επειδή είναι μικρός. Βάλε την προσωπικότητά σου μέσα σε αυτόν και θα δεις ότι θα σου φανεί πολύ πιο όμορφος. Το συγκεκριμένο σαλόνι-που είναι πραγματικά μικροσκοπικό-είναι ταυτόχρονα και πανέμορφο. Τι να πρωτοσχολιάσω.. τις υπέροχες ταπετσαρίες του, τον κόκκινο καναπέ του, τα πολύχρωμα μαξιλάρια του ή την εντυπωσιακή πολυθρόνα-καρέκλα του; Η βιβλιοθήκη πάνω από το τζάκι είναι επίσης εντυπωσιακή.

Εκμεταλλεύσου κάθε γωνιά

 

Μην αφήνεις κανένα σημείο του σπιτιού σου ανεκμετάλλευτο. Αυτό το στενό γραφείο είναι σούπερ λειτουργικό και όχι άδικα. Ακόμα και στο βαθούλωμα που έχει ο τοίχος (στα αριστερά όπως το βλέπεις) έχουν τοποθετηθεί βιβλία το ένα πάνω στο άλλο και ένα όμορφο γλαστράκι στην κορυφή τους. Ένας καλόγερος σε μια γωνιά είναι ιδανικός για να κρεμιούνται αντικείμενα, όπως καπέλα, τσάντες κλπ.

Γέμισε το χώρο φως

 

Παρόλο που το συγκεκριμένο σαλόνι έχει μεγάλα παράθυρα και το φως μπαίνει άπλετο μέσα σε αυτό, υπάρχουν και σαλόνια που δεν έχουν τόσο φως. Για να μεγιστοποιήσεις το φως που μπαίνει στο σπίτι σου (είναι πολύ σημαντικό για να αισθάνεσαι και καλά καθώς το φως φτιάχνει την ψυχολογία) μπορείς να πάρεις κουρτίνες που μαζεύουν προς τα πάνω έτσι ώστε να τις ανοίγεις τελείως και να μην χάνεις ούτε “στάλα” φωτός. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα επέλεξε για τους τοίχους σου ανοιχτά χρώματα ενώ το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα χαλιά σου τον χειμώνα.

Οι γήινες αποχρώσεις θα σε σώσουν

 

Μπορεί σε προηγούμενο post μου να σου είπα πως το χρώμα δίνει χαρακτήρα και ενδιαφέρον σε έναν χώρο αλλά αναφερόμουν στο σαλόνι το οποίο πρέπει να έχει χαρακτήρα. Το υπνοδωμάτιο είναι για χαλάρωση και σε αυτό βοηθούν περισσότερο οι γήινες αποχρώσεις. Πέρα από αυτό μια βιβλιοθήκη γύρω και πάνω από το κρεβάτι είναι όμορφη και αρκετά χρήσιμη ενώ τα χαμηλά ράφια της μπορούν να χρησιμεύσουν και σαν κομοδίνα. Είπαμε να χρησιμοποιούμε κάθε γωνιά, μην το ξεχνάς.

Βάλε καθρέφτες παντού

 

Θες να μεγαλώσεις την κουζίνα σου; Βάλ’της έναν καθρέφτη (θα φτιάχνεις και τα μαλλιά σου όσο μαγειρεύεις). Θέλεις να μεγαλώσεις την κρεβατοκάμαρά σου; Βάλε άλλον έναν καθρέφτη. Με λίγα λόγια γέμισε καθρέφτες το σπίτι σου γιατί αυτοί δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος σου είναι μεγαλύτερος από ότι πραγματικά είναι.

Όσο και να γκρινιάζω μερικές φορές, το λατρεύω το μικρό μου διαμέρισμα. Είναι χουχουλιάρικο, ζεστό και γεμάτο αγάπη και δεν θα το άλλαζα για τίποτα στον κόσμο (παρόλα αυτά ελπίζω αυτό το post να μην το διαβάσει το αγόρι μου και ξεμείνουμε για πάντα εκεί)

Διάβασε επίσης στο Kl2real

Χάσε κιλά τρώγοντας… αβοκάντο

“Διώξε τον φόβο σου με ένα παραμύθι”