ΣΠΙΤΙ

Ιδέες διακόσμησης: Χαλί πάνω στο χαλί. Καλώς ήρθες ανανέωση

Unsplash

Η φαντασία είναι η μόνη που χρειάζεται όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού. Μπορείς να ανανεώσεις τον χώρο σου ακόμα και χωρίς να αγοράσεις κάτι καινούργιο.

Η επανατοποθέτηση των αντικειμένων μπορεί να υποκαταστήσει μία νέα αγορά και να δώσει άλλο αέρα στο κάθε δωμάτιο. Τα χαλιά κάνουν το σπίτι ζεστό και φιλόξενο και μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ακόμα κι αν φαινομενικά φαντάζουν αταίριαστα.

Η αλήθεια είναι πως αν ένα από τα δύο (ή τρία) είναι χρωματικά ουδέτερο έχεις μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τους συνδυασμούς. Το ένα πάνω στο άλλο και αμέσως έγινε η αλλαγή που επιθυμούσες. Άσε που πια δε φαίνεται κι εκείνος ο επίμονος λεκές που είχε αφήσει ένα «ατύχημα» στην κάτω δεξιά γωνία.

#1

Η μπεζ βάση μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με τα λαχούρια και τα πιο ιδιαίτερα μοτίβα. Οι διαφορετικές υφές δίνουν στιλ και χαρακτήρα κάνοντας τα δύο επίπεδα ευδιάκριτα.

#2

Τα χαλιά με πιο σκούρο χρώμα και μοτίβα μπορούν να μπουν μπροστά από τον καναπέ για να μην φαίνονται οι λεκέδες που μπορεί να προκύψουν.

#3

Στόχος είναι ο χώρος να δείχνει πιο μεγάλος και πιο γεμάτος; Τοποθέτησε το δεύτερο χαλί στη μέση του άλλου για να επιτύχεις τη συμμετρία.

#4

Διαφορετικά στιλ, χρώματα, υφές και κοψίματα. Γιατί όχι; Παίξε και πάρε έμπνευση από το εκ πρώτης όψεως αταίριαστο.

#5

Μία καλή λύση αν δεν έχεις μεγάλο χαλί. Τοποθετείς πιο πολλά μικρότερα και ο χώρος γεμίζει.