ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ιδέες διακόσμησης για το πασχαλινό τραπέζι με τον λαγό και τα αυγά στο επίκεντρο

Shutterstock

Ήδη έχεις κανονίσει τι θα μαγειρέψεις και πώς θα καθίσουν οι καλεσμένοι σου στο πασχαλινό τραπέζι. Γιατί είναι αδύνατο να βάλεις τη θεία Πόπη δίπλα στην θεία Μάρω (χρόνια τσακωμένες για ένα χέρσο χωράφι στο Πικέρμι) εκτός αν θέλεις να απολαύσεις τη λεκτική διαμάχη τους από το πρώτο δεκάλεπτο. Τώρα σου μένει η διακόσμηση του τραπεζιού. Να ρίξεις πάνω δύο πιάτα και τέλος; Να έχει η θεία Πόπη να σε «στολίζει» σε κάθε οικογενειακή σύναξη για την επόμενη δεκαετία. Χρειάζεσαι κάτι έξυπνο και εύκολο. Να εντυπωσιάσει τους συνδαιτυμόνες χωρίς να είναι υπερβολικό. Ιδέες διακόσμησης υπάρχουν πολλές και η δική μου δεκάδα θα σε βοηθήσει να καταλήξεις στην πιο κατάλληλη για το σπίτι και το προσωπικό σου γούστο.

#1

 

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Κοίτα τι σου κάνει ένα αυγό κι ένα ανθάκι. Αν το στιλ σου είναι λιτό και επιλέξεις κάτι τέτοιο, μη διστάσεις να αφήσεις το τραπέζι χωρίς τραπεζομάντιλο.

#2

 

Στην ίδια λογική με λίγο περιφερειακό decor παραπάνω. Αν έχεις μικρά παιδάκια μπορείς να τους δώσεις να ζωγραφίσουν τα αυγά με μπογιές.

#3

 

Κάτι πιο σύνθετο με περισσότερο χρώμα. Διάσπαρτα αυγά στο τραπέζι κι ένα καλαθάκι με άχυρο σε κάθε πιάτο. Για χρωματική ομοιομορφία σέταρε αυγό με πετσέτα.

#4

 

Χάρτινες κατασκευές, όπως αυτές που κάναμε στο σχολείο. Θα φτιάξεις λαγούς κι αυτοί θα αποτελέσουν τη δική σου διακοσμητική πρόταση για φέτος.

#5

 

Μία σύνθεση στο κέντρο του τραπεζιού θα το γεμίσει και θα χαρίσει χωρίς να μπουκώσει το μάτι. Τα συγκεκριμένα στεφανάκια μπορείς να τα φτιάξεις και μόνη σου χρησιμοποιώντας λίγη πρασινάδα από την γλάστρα στο μπαλκόνι.

#6

 

Με ένα πασχαλινό σερβίτσιο έχεις διανύσει το 95% της διακόσμησης. Όταν έχεις κάτι τόσο έντονο δε χρειάζεσαι επιπλέον στολίδια.

#7

 

Λίγο άχυρο κι ένα αυγό στην αυτοσχέδια φωλίτσα και η διακόσμηση του τραπεζιού είναι πλήρης και με άποψη.

#8

 

Κάτι πιο γεμάτο για εσένα που θέλεις πληθωρικό τραπέζι. Ένα ξύλο στη μέση, πασχαλινά διακοσμητικά και λουλούδια.

#9

 

Χρωματική επιλογή με το αυγό να βρίσκεται μέσα στο πιάτο. Τα λουλούδια και η πρασινάδα δίνουν το κάτι παραπάνω κάνοντας το αποτέλεσμα ζωηρό.

#10

 

Ο λαγός στο επίκεντρο, όπως υποσχέθηκε και ο τίτλος του θέματος. Μπορείς αν θέλεις να βάλεις έναν μικρό σοκολατένιο σε κάθε πιάτο.