DECO

Ιδέες διακόσμησης: 7 τρόποι να βάλεις τα metallics στο σπίτι

Τα metallics έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και μπορούμε να κυκλοφορούμε πλέον έξω με τις γυαλιστερές φούστες/ μπλούζες/ κάλτσες χωρίς να μας δείχνουν με το χέρι. Αυτό το λαμπερό trend έχει κατακτήσει τον κόσμο και έχει κερδίσει μια θέση στη καρδιά και την ντουλάπα μας.

Ποιος είπε όμως ότι δεν μπορείς να το ενσωματώσεις και στη διακόσμηση του σπιτιού σου; Οκ, δεν είπαμε να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε διαστημόπλοιο από ταινία χαμηλού budget, αλλά να δώσεις λάμψη και glam στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ακόμα και το μπάνιο σου. Πώς; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Βάλε μεταλλικά πλακάκια

Οκ, αυτό προφανώς δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό- εκτός αν έχεις στα πλάνα κάποια ανακαίνιση στο σπίτι, οπότε ρίξε μια ματιά για μεταλλικά πλακάκια. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις όλη την κουζίνα ή το μπάνιο, ακόμα και μια σειρά μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Βάψε τους τοίχους με μεταλλική μπογιά

Αν απογοητεύτηκες από το πρώτο tip, σου έχω ένα σαφώς πιο doable. Διάλεξε μια μπογιά σε rose gold απόχρωση (ή σε όποια άλλη μεταλλική θέλεις) και δώσε λάμψη στο σαλόνι σου βάφοντας μια κολώνα ή κάνοντας ρίγες στον τοίχο πίσω από τον καναπέ σου. Μπορείς πάντα να κάνεις και διάφορες τεχνοτροπίες, αλλά καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ελαιοχρωματιστή για να έχεις σωστό αποτέλεσμα.

Βάψε μερικά κεριά

Σε περίπτωση που βαριέσαι να ασχοληθείς πολύ, μπορείς πάντα να επενδύσεις σε μικροπράγματα που θα δώσουν την απαραίτητη λάμψη, όπως είναι τα κεριά. Δοκίμασε τις diy ικανότητές σου βάφοντας με μεταλλικά σπρέι λευκά κεριά (είναι και τα πιο φτηνά στην αγορά).

Επένδυσε σε έπιπλα με μεταλλικό χρώμα

Μικρά τραπεζάκια σε rose gold ή ασημένιες αποχρώσεις, εντυπωσιακοί καθρέφτες με χρυσή κορνίζα και γενικότερα οποιοδήποτε μικροέπιπλο μπορείς να μεταμορφώσεις με λίγο μεταλλικό σπρέι είναι μια καλή λύση για να φέρεις το metallic trend στο σαλόνι σου.

Λαμπερά μαξιλάρια στον καναπέ

Διάλεξε λαμπερές μαξιλαροθήκες και μεταμόρφωσε τον απλό και καθημερινό καναπέ σου σε υπέρκομψο και glamorous.

Κρέμασε κάδρα με μεταλλικές λεπτομέρειες

Αν δεν θέλεις να το παρακάνεις και θέλεις να παίξεις πιο safe, διάλεξε ένα ωραίο artwork ή ένα quote που σε εμπνέει και ζήτησε να στο εκτυπώσουν σε μεταλλικά χρώματα.

Φτιάξε χρυσά γλαστράκια

Θυμάσαι όλα τα παλιά βάζα της μαμάς σου, που δεν ξέρεις τι να κάνεις; Βάψ’τα με χρυσό ή ασημί σπρέι, ρίξε λίγες πέτρες και χώμα και φύτεψε μικρά κακτάκια ή άλλες πρασινάδες που δεν θέλουν ιδιαίτερα πολύ νερό. Και δεν θα πάνε χαμένα τα βάζα και θα βάλεις λίγο πράσινο στο σπίτι σου.