Τα 3 φυτά που θα σου χαρίσουν καλύτερο ύπνο

Τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα και σου προσφέρουν καλύτερο ύπνο.

Να βάλεις ένα φυτό στο υπνοδωμάτιο να κοιμάσαι σαν πουλάκι. Καμία υπερβολή δεν κρύβουν τα λόγια αυτά αφού κάποια φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν τον ύπνο, φιλτράροντας τον αέρα. Τα φυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα γι' αυτό και δεν προτιμώνται αλλά υπάρχουν και κάποια που είναι ιδανικά για να μπουν δίπλα στο κρεβάτι σου.

Έρευνα της NASA έδειξε πως βάζοντας συγκεκριμένα φυτά στο υπνοδωμάτιο μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου. Μία από τις ιδιότητές τους είναι πως μπορούν να σε απαλλάξουν από αλλεργίες.

Αλόη

 

Οι ερευνητές της NASA θεωρούν πως η αλόη είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για το υπνοδωμάτιο καθώς καθαρίζει τον αέρα και απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σανσεβιέρια

 

Η σανσεβιέρια ή snake plant μπορεί να «ζήσει» υπό το φως του ήλιου αλλά και σε πιο σκιερά μέρη γι' αυτό και είναι ιδανική για κάθε χώρο. Δε θέλει πολύ πότισμα και είναι εξαιρετικό φίλτρο καθαρισμού του αέρα.

Κισσός

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα αναπνοής ο κισσός πρέπει να μπει στο υπνοδωμάτιό σου. Πέρα από το ότι θα δώσει χρώμα θα φιλτράρει τον αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαρίζοντάς σου έναν ύπνο βαθύ.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ