ΣΠΙΤΙ

Φέτος την άνοιξη επένδυσε στο μπάνιο σου

Το μπάνιο είναι ο καθρέφτης του σπιτιού. Αιφνιδιάστηκες; σκέψου το. Συνδυάζει την απόλυτη χρηστικότητα με την αισθητική. Σου βάζω μια ιδέα: Υποθετικά, χθες βράδυ επισκέφθηκες ένα πανέμορφο σπίτι και ήρθε η ώρα να το μοιραστείς με τις φίλες σου. Αποκλείεται να μην κάνεις ιδιαίτερη μνεία στο μπάνιο. Αποκλείεται να μην πεις, «το μπάνιο ήταν φανταστικό». Ένα ανανεωμένο, καλαίσθητο και φυσικά καθαρό μπάνιο μαρτυρά καλό γούστο, προσδίδει πόντους διακριτικής πολυτέλειας.

Πάμε τώρα στο σπίτι σου. Εκεί που, ενόψει άνοιξης, τα παράθυρα είναι πλέον σχεδόν πάντα ανοικτά για να μπαίνει φως. Ανανέωση θες, το καταλαβαίνω. Έβαλες και πάλι τα χαλιά στο πατάρι, άδειασες τους χώρους από τα περιττά, κυρίως τις επιφάνειες, όπως τραπέζια και πάγκους. Άλλαξες και λίγο θέση στα έπιπλα. Όρεξη για αλλαγές, είναι αντανακλαστικό της εποχής. Θέλεις ο χώρος που ζεις, το πιο προσωπικό σου μέρος πάνω στη γη, να εκπέμπει αυτό το mood. Τα πήγες πολύ καλά με το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο (με τα ολοκαίνουρια χρωματιστά σεντόνια και τις φρεσκοπλυμμένες κουρτίνες), την κουζίνα και τώρα κοντοστέκεσαι σκεπτική στην πόρτα του μπάνιου. Πιστεύεις πως, οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή εδώ μέσα θα κοστίσει ακριβά. Γιατί δεν θες να επενδύσεις σε φτηνά αξεσουάρ. Σε καταλαβαίνω.

Ακριβώς γι’ αυτό, συγκέντρωσα μερικές έξυπνες ιδέες για να αλλάξεις μέρη του μπάνιου τα οποία θα αναδείξουν αμέσως την ανανέωση. Θα ‘ναι σαν ανακαίνιση, αλλά στην πραγματικότητα, θα έχεις βάλεις την πινελιά σου χωρίς να μπεις σε μεγάλα έξοδα σε τέσσερα κομβικά σημεία, στα οποία αν το καλοσκεφτείς πέφτει το μάτι όταν μπαίνουμε στο μπάνιο. Και είναι τα εξής:

Αλλαγή νιπτήρα με έπιπλο μπάνιου

 

Τα περισσότερα μπάνια «υποφέρουν» από έλλειψη «έξυπνων» αποθηκευτικών χώρων. Αποτέλεσμα; το ραφάκι πάνω από το νιπτήρα είναι «μπουκωμένο» με χίλια δυο πραγματάκια- βούρτσες, λακ, κρέμες, τσιμπιδάκια, κτλ- τα οποία καμιά φορά κάνουν «βουτιά» απευθείας στο κενό του νιπτήρα. Το χάος. Όταν όμως όλα είναι στη θέση τους, ο χώρος φαίνεται μεγαλύτερος, όλα δείχνουν οργανωμένα, τα περιττά δεν είναι σε κοινή θέα κι εσύ είσαι πιο ήρεμη, το απολαμβάνεις. Πρέπει να βάλεις τάξη και μία είναι η λύση: αντικαθιστάς τον νιπτήρα με έπιπλο. Η πρόταση ανανέωσης έρχεται από την Ideal Standard, η εταιρεία που ξέρει το μπάνιο καλύτερα από τον καθένα και έχει ό, τι χρειάζεσαι για να μεταμορφώσεις τον πιο προσωπικό χώρο του σπιτιού σου σε ένα δωμάτιο ευεξίας. Η σειρά επίπλων Tonic II η οποία διακρίνεται για τη λεπτή ομορφιά και τον καθαρό σχεδιασμό της και ανήκει στη σχεδιαστική ομάδα ARTEFAKT, των Achim Pohl και Tomas Fiegl, εμπνέεται και προσφέρει μοναδικές λύσεις που ταιριάζουν στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ατόμου. Οι επιλογές επίπλων της σειράς Tonic II είναι σχεδιασμένες ειδικά για να μπορείτε να διατηρείτε τις επιφάνειες καθαρές και το μπάνιο σας τακτοποιημένο και καλά οργανωμένο. Αποτέλεσμα; ο χώρος των συρταριών δεν μειώνεται, αφού το «έξυπνο» σιφόνι Space Idealflow έχει δημιουργηθεί με σκοπό την εκμετάλλευση ολόκληρου του χώρου στο συρτάρι.

Αντικατάσταση της απλής μπαταρίας με στήλη ντους

Το κλασικό τηλέφωνο είναι παρελθόν. Ζήτω η βέργα ντους με το τηλέφωνο πολλαπλών λειτουργιών ή βέργα ντους σε συνδυασμό με κεφαλή ντους. Μια αλλαγή που αλλάζει πρακτικά και αισθητικά το μπάνιο, αφού απολαμβάνεις το ντους πραγματικά. Η Ideal Standard διαθέτει μεγάλη επιλογή και σ’ αυτό τον τομέα. Μια κίνηση ματ που θα σε «μεταφέρει» στα μπάνια των πολυτελών ξενοδοχείων που ζηλεύεις.

Μια ολοκαίνουρια μπαταρία ντους, που θα λάμπει

Στην περίπτωση που δεν θες να αντικαταστήσεις την κλασική μπαταρία με μια εξελιγμένη στήλη ντους, αλλά θες να την αλλάξεις με κάτι νέο, λειτουργικό, σύγχρονο και ανθεκτικό που δεν θα χαλάει κάθε λίγο και λιγάκι όπως συμβαίνει με τις μη ποιοτικές μπαταρίες, ρίχνεις μία ματιά στις σειρές Connect Blue και Ceraplan III για να είσαι σίγουρη πως έχεις στο μπάνιο σου ό, τι πιο ντιζαϊνάτο και λειτουργικά καινοτόμο, διατίθεται στην αγορά. Με βραβείο σχεδιασμού IF Award οι μπαταρίες της Ideal Standard διαθέτουν μηχανισμό Click Technology, μηχανισμό ελέγχου-καθορισμού της μέγιστης θερμοκρασίας και σύστημα cool body τα οποία εξασφαλίζουν μεταξύ άλλων χαμηλότερη κατανάλωση νερού και ρεύματος.

Νέα λεκάνη, πάντα καθαρή

 

Αν υπάρχει ένα αντικείμενο στο μπάνιο που να σχετίζεται απόλυτα με την υγιεινή, τότε αυτό είναι η λεκάνη. Πλέον η επίτευξη της απόλυτης υγιεινής συνδυάζεται με τις πιο καλαίσθητες επιλογές. Για την Ideal Standard, αυτά τα δύο αλληλοϋποστηρίζονται, συμπληρώνονται και υπάρχουν το ένα μέσα στο άλλο. Απόδειξη, οι λεκάνες με σύστημα AquaBlade® που διασφαλίζουν εύκολο καθάρισμα με ελάχιστη προσπάθεια, χάρη στην επίπεδη εσωτερική επιφάνειά τους, σε αντίθεση με τις κλασικές λεκάνες όπου τα σημεία παροχής νερού έχουν κρυφές εσοχές, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση για καθαρισμό. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διαθέτει βελτιστοποιημένη πίεση νερού και οι λείες καμπύλες της λεκάνης ξεπλένουν τα βακτήρια, χωρίς να προκαλούν ανθυγιεινή διάχυση νερού. Και το ακόμα καλύτερο είναι πως το σύστημα AquaBlade® προσφέρεται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχεδίων, για να εφαρμόζεται ακόμα και στο πιο μικρό μπάνιο.