ΣΠΙΤΙ

Φενγκ Σούι: Οι 2 κανόνες που πρέπει να εφαρμόσεις στο σαλόνι σου

Unsplash

Το Φενγκ Σούι είναι συνυφασμένο με τη σωστή τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε έναν χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ροή της ενέργειας. Το σαλόνι είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που πρέπει να εφαρμόσεις τους κανόνες. Ένας είναι ο βασικός κανόνας και είναι πολύ εύκολος ως προς την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, η θέση του καναπέ είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να γεμίσει το σπίτι θετική ενέργεια. Ο καναπές πρέπει να έχει την πλάτη του προς τον τοίχο και να μην βρίσκεται μπροστά, κάθετα ή παράλληλα με την πόρτα της εισόδου γιατί με αυτό τον τρόπο μπλοκάρει την ενέργεια.

Το λάθος σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι

Το σωστό σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι

Αν το σαλόνι σου έχει καθρέφτη (και μπράβο γιατί μιλάμε για μία πολύ καλή διακοσμητική επιλογή) πρέπει να τοποθετηθεί στο πλάι του καναπέ κι όχι από πίσω του.

Το λάθος

Το  σωστό

Επίσης, σχετικά με τον καθρέφτη στο σαλόνι, ένα ακόμα καλό σημείο σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι είναι η κύρια είσοδος. Τοποθέτησέ τον εκεί όπου βολεύει για να κοιταχτείς μία τελευταία φορά πριν περάσεις το κατώφλι της πόρτας. Αλλά προσοχή, η ενέργεια χαλάει αν ο καθρέφτης αντανακλά την πόρτα. Οι κανόνες του Φενγκ Σούι αποκλείουν την καλή ενέργεια σε αυτή την περίπτωση. Οπότε ναι στον καθρέφτη στο σαλόνι, αλλά τον αποκλείουμε από συγκεκριμένα μέρη.