ΣΠΙΤΙ

Φενγκ Σούι: Τα 5 φυτά που θα φέρουν θετική ενέργεια και τύχη στο σπίτι σου

Daiga Ellaby/Unsplash+

Σύμφωνα με το Φένγκ Σούι, τα φυτά σε έναν χώρο επηρεάζουν θετικά τον ψυχισμό και τη ζωή του ανθρώπου. Διευκολύνουν την κυκλοφορία τόσο της δικής τους θετικής ενέργειας όσο και των άλλων «καλών» αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στον χώρο.

Τα φυτά μάς βοηθούν να διαχειριστούμε το άγχος, καθώς με τη βοήθειά τους ισχυροποιείται και εδραιώνεται η δύναμη του ξύλου, το οποίο είναι ένα από τα 5 θεμελιώδη στοιχεία της κινέζικης φιλοσοφίας του Φενγκ Σούι

Γιασεμί για θετική ενέργεια, κατά το Φενγκ Σούι

Το γιασεμί είναι συνώνυμο της καλοτυχίας και προσελκύει τη θετική ενέργεια που την αφήνει να ρέει ελεύθερα. Το συγκεκριμένο φυτό βοηθά στην ενίσχυση των σχέσεων, οπότε αν μόλις μετακόμισες και όχι μόνη σου, πρέπει να βάλεις μία γλαστρούλα γιασεμί.

Μπαμπού

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τα μπαμπού είναι η καλύτερη επιλογή διότι φέρνουν τύχη, υγεία, πλούτο, αφθονία, αγάπη και ευημερία στο σπίτι σου. Πιο συγκεκριμένα:

2 στελέχη: για την αγάπη

3 στελέχη: για την ευτυχία

5 στελέχη: για την πνευματική συγκέντρωση

6 στελέχη: για την καλή τύχη

7 στελέχη: για την υγεία

8 στελέχη: για την ανάπτυξη

9 στελέχη: για την επιτυχία

10 στελέχη: για την πληρότητα στη ζωή

21 στελέχη: για τη μεγαλύτερη ευλογία διότι τα συμπεριλαμβάνει όλα (υγεία, ευτυχία, πλούτο και τύχη)

Βασιλικός για καλό Φενγκ Σούι

Ο βασιλικός καθαρίζει τον αέρα από την αρνητική ενέργεια και προσελκύει τη θετική. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, είναι ένα φυτό με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θεωρείται ότι έχει μια πνευματική θεραπευτική επίδραση. Άσε που διώχνει και τα κουνούπια.

Παχίρα

Παχίρα ή αλλιώς το φυτό των χρημάτων. Λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη και πλούτο και πως αποτελεί σημαντικό στοιχείο για ένα ισορροπημένο δωμάτιο. Το σχήμα των φύλλων της αντιπροσωπεύει τα 5 βασικά στοιχεία του Φενγκ Σούι, το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο.

Παιώνια

H παιωνία αποτελεί σύμβολο αγάπης και καλής τύχης. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Φενγκ Σούι κρατά ζωντανό τον πόθο και τον έρωτα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές νύφες την επιλέγουν για την ανθοδέσμη τους και τη διακόσμηση της εκκλησίας.