TIPS

5 tips για να χαλαρώνεις στο σπίτι, σύμφωνα με το Feng Shui

Το Feng Shui είναι ένας εξαιρετικά διαδεδομένος τρόπος να φέρεις τύχη και θετική ενέργεια στο σπίτι σου, ενώ παράλληλα κάνεις τον χώρο σου ναός χαλάρωσης και γαλήνης.

Η αρχαία κινέζικη πρακτική μπορεί να βελτιώσει την αύρα του σπιτιού σου, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις φοβερά μεγάλες αλλαγές ή μετακόμιση.

Απλά ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα νιώσεις αμέσως την αλλαγή στο χώρο και τη διάθεσή σου.

Καθάρισε την είσοδο

Φρόντισε ώστε ο χώρος στην πόρτα του σπιτιού σου να είναι καθαρός. Πρόκειται ουσιαστικά για την είσοδο απ’ όπου μπαίνει το καλό chi και η αρμονία σύμφωνα με το Feng Shui. Επίσης, σιγουρέψου ότι δεν τρίζουν οι μεντεσέδες κι επειδή η μπροστινή πόρτα αντιπροσωπεύεται από το νερό, να πάρεις μπλε πατάκι. Δεν το λέω εγώ, το Feng Shui.

Πάρε αρκετά αληθινά φυτά

Τα υγιή φυτά ενισχύουν το στοιχείο του ξύλου (το πράσινο αντιπροσωπεύει το ξύλο) και συμβολίζουν τις νέες αρχές, την οικογένεια και τις σχέσεις. Βάλε, λοιπόν, στο χώρο σου φυτά, λουλούδια και βότανα για να ευνοηθούν αυτοί οι τομείς.

Βάλε ένα μπολ με πορτοκάλια και γαρύφαλλα στην κουζίνα

Τα πορτοκάλια τονώνουν το μυαλό και βελτιώνουν τη διάθεση, ενώ τα γαρύφαλλα ενισχύουν την ισορροπία. Ο συνδυασμός τους έχει μια ισχυρή επίδραση στη ροή του chi και της ενέργειας στο σπίτι.

Δοκίμασε να εκφράσεις τις επιθυμίες σου στο σαλόνι

Προσπάθησε τα χρώματα στο σαλόνι να είναι όσο πιο ουδέτερα γίνεται. Σιγουρέψου ότι η πλάτη του καναπέ ακουμπάει σε τοίχο ώστε να στηρίζει ουσιαστικά όσους κάθονται σε αυτόν. Βάλε μια οικογενειακή φωτογραφία στα ανατολικά του χώρου. Επίσης είναι βοηθητικό τα πράγματα στο δωμάτιο να αντανακλούν τις επιθυμίες σου. Γιατί να μην φτιάξεις ας πούμε ένα vision board με τους στόχους και τα όνειρά σου;

Σκέψου τι χρώματα φοράς

Τα παραδοσιακά χρώματα της εποχής είναι το κόκκινο και το πράσινο. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει το στοιχείο της φωτιάς και το πράσινο αυτό του ξύλου. Η φωτιά καίει το ξύλο και δυναμώνει. Εξισορρόπησε το κόκκινο χρησιμοποιώντας χρώματα τα οποία αντιπροσωπεύουν το νερό, όπως το μπλε και το μαύρο.