DECO

8 ιδέες διακόσμησης για minimal καταστάσεις

Πάντα ζήλευα τα σπίτια που είχαν χαρακτήρα- ξέρεις ποια λέω, αυτά που έχουν τον ιδανικό συνδυασμό χρώματος, ιδιαίτερων επίπλων και κάδρων χωρίς να φαίνεται τίποτα υπερβολικό και στημένο. Θα μου πεις αυτά τα σπίτια τα βλέπουμε μόνο σε περιοδικά διακόσμησης αλλά αν αποκωδικοποιήσεις τις φωτογραφίες που βλέπεις, θα μπορέσεις να εντοπίσεις τι πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις και εσύ ένα εξίσου εντυπωσιακό σπίτι.

Αν σου αρέσουν οι minimal γραμμές και θέλεις να δώσεις έναν αέρα glam και κομψότητας στο σπίτι σου πρέπει να εμπιστευτείς τις λευκές, γκρι και απαλές ροζ αποχρώσεις, να διαλέξεις έπιπλα σε απλές γραμμές με έμφαση στο φυσικό χρώμα του ξύλου και να βάλεις πράσινα φυτά. Μπορείς βέβαια πάντα να πας all the way και να επιλέξεις ένα (μόνο!) έντονο χρώμα στους τοίχους ή στα έπιπλα και να παραμείνεις πιο προσγειωμένη στα αντικείμενα που θα βάλεις στο χώρο.

Παρακάτω θα βρεις 8 ιδέες που θα σου δώσουν μια κατεύθυνση για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Χρησιμοποίησε μαξιλάρια/ ριχτάρια για λίγο χρώμα στο δωμάτιο

A bright scandi living room via @inebohodecochic please tag if you recognise the owner

A photo posted by Immy + Indi (@immyandindi) on

Αν δεν θέλεις να βαρύνεις το σαλόνι με πολλά χρώματα, διάλεξε μαξιλαροθήκες σε παστέλ αποχρώσεις, που μπορείς να τα αλλάζεις όποτε θέλεις.

Παίξε με τους συνδυασμό γκρι- απαλό ροζ

Ένας από τους πιο δυνατούς χρωματικούς συνδυασμούς για το 2017. Το γκρι κομποζάρει τέλεια με το ροζ και δίνουν έναν αέρα ρομαντισμού αλλά και κομψότητας.

Βάλε χρώμα στο σαλόνι σου με όμορφα πράσινα φυτά

A photo posted by Apartamento 1001 (@ape1001) on

Κάτι ήξερε η μαμά σου που είχε γλάστρες στο σπίτι! Μόνο μην ξεχάσεις να της ζητήσεις συμβουλές για να μην σου πεθάνουν.

Διάλεξε μια συγκεκριμένη παλέτα στα κάδρα που θα κρεμάσεις

Μην μπλέξεις πολλά χρώματα στις φωτογραφίες που θα κρεμάσεις στους τοίχους- μείνε πιστή σε μια χρωματική παλέτα.

Παίξε με τις διαβαθμίσεις του γκρι και του λευκού

Το λευκό και το γκρι μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι σου με συνοπτικές διαδικασίες στον ναό του minimal.

Διάλεξε αντικείμενα σε minimal και κομψές γραμμές

Μπορεί το minimal να μην θέλει πολλά αντικείμενα στο σπίτι, φρόντισε όμως αυτά που θα διαλέξεις να έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και απλές γραμμές.

Μπορείς να κάνεις παιχνίδι ακόμα και με έντονα χρώματα

Αν βαριέσαι τα βασικά χρώματα του minimal, τόλμησε και διάλεξε ένα έντονο για τους τοίχους και παίξε στις λεπτομέρειες, στις γραμμές των επίπλων και των αντικειμένων δηλαδή.

Επένδυσε σε ένα statement έπιπλο

Αν δεν θέλεις να κάνεις και τρελή προσπάθεια για να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε minimal παράδεισο μπορείς απλά να επενδύσεις σε ένα έπιπλο και να του στολίσεις με ένα λευκό εντυπωσιακό ριχτάρι/ κουβέρτα.