ΣΠΙΤΙ

Αυτή είναι η “αθώα” συσκευή που καίει το περισσότερο ρεύμα στο σπίτι

Το ότι οι γυναίκες είμαστε σπάταλες από τη φύση μας είναι κάτι που όλοι έχουν στο μυαλό τους. Μεταξύ μας, ισχύει, καθώς άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, δηλώνουμε μαλωμένες με την οικονομία.

Η αλήθεια είναι ότι δε διστάζουμε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα τόσο για την εμφάνιση όσο και για το στιλ μας, καθώς ο υπερκαταναλωτισμός είναι στη φύση μας. Πώς να το κάνουμε;

Και το καλύτερο; Ξοδεύουμε ακόμα και όταν… δεν το καταλαβαίνουμε. Για την ακρίβεια, μπορεί απλά να υπάρχουμε μέσα σε ένα σπίτι και ταυτόχρονα να σπαταλάμε χρήματα. Ακόμα και με την πιο απλή, καθημερινή μας συνήθεια, που δεν είναι άλλη από το φτιάχνουμε τα μαλλιά μας. Μάλιστα, καλά καταλάβατε. Ο μεγαλύτερος εχθρός ης οικονομίας ενός σπιτιού είναι το πιστολάκι μαλλιών!

 

Κάτι που οι περισσότερε, φυσικά, δεν γνωρίζαμε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και ελάχιστη ώρα χρήσης του αγαπημένου μας σεσουάρ μπορεί να μας κοστίσει πολλές κιλοβατώρες, καθώς πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ενεργοβόρα συσκευή. Στην περίπτωση δε που το χρησιμοποιούμε καθημερινά για να φορμάρουμε ή να ισιώσουμε τα μαλλιά μας –και όχι απλά να τα στεγνώσουμε- τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Η λύση; Σε καμία περίπτωση δεν είναι να απαρνηθείς το πιστολάκι, κυρίως τώρα που χειμωνιάζει. Θα πρέπει, όμως, να επενδύσεις σε μια καινούργια, πιο εξελιγμένη συσκευή, που θα είναι σαφώς καλύτερης ενεργειακής κλάσης.

Ναι, ναι, ξέρουμε. Κι άλλα έξοδα…