Η ανακαίνιση ενός ρετιρέ του 1977 στα Εξάρχεια

Πώς μεταμορφώθηκε ένα ρετιρέ στο κέντρο της Αθήνας.

Η Design Ambassador και το Archisearch.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα υπέροχα σπίτια. Πώς μεταμορφώθηκε ένα ρετιρέ σε πολυκατοικία του 1977 στη Νεάπολη, στο κέντρο της Αθήνας. Ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα ήταν η θέα. Η προηγούμενη διαρρύθμιση του χώρου την περιόριζε αισθητά για αυτό και ήταν το βασικό μέλημα της ομάδας που το ανέλαβε. «Να αποκαταστήσουμε τη σχέση του διαμερίσματος με το αστικό περιβάλλον και να το αντιμετωπίσουμε ως 'παρατηρητήριο'.»

Ανοιχτοί χώροι με ένα τζάκι στο κέντρο του σαλονιού να αποτελεί το σημείο κατατεθέν του χώρου. Το έξω συνδέεται με το μέσα αισθητικά και το αντίστροφο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design – Decoration – Supervision: ARCHITECTURAL BUREAU 3 / Dritsa Nikoletta & Plaini Christina

Φωτογραφίες: Dimitris Kleanthis

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ