ΣΠΙΤΙ

7 tips για να είναι το μπάνιο σου καθαρό για περισσότερο διάστημα

Το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού που δεν του δίνουμε όση σημασία του πρέπει: πρόκειται για τον χώρο εκείνο που έχεις τον ουσιαστικό χρόνο με τον εαυτό σου, χαλαρώνεις, ξεπλένεις την κούραση της ημέρας και ανανεώνεσαι ώστε να ξεκινήσεις κάθε σου πρωί.

Είναι, δηλαδή, εκείνος ο τόπος που πρέπει να διατηρείται πάντα καθαρός, χωρίς ωστόσο να φτάσεις στο σημείο να χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ γι’ αυτό ή να καλέσεις εκείνες τις κυρίες που έκαναν την εκπομπή “Αστραφτερά σπίτια” και να ανακαλύψουν νέα είδη μικροβίων ανάμεσα στα είδη υγιεινής σου.

Έτσι, λοιπόν, έχω επτά συμβουλές για σένα που θες να προνοήσεις κάνοντας κάποιες μικροδουλίτσες μέσα στην ημέρα, ώστε να μην έρθει η στιγμή που θα πελαγώσεις και θα χρειάζεσαι ώρες για να επαναφέρεις το μπάνιο σου στην εντέλεια.

 

1. Πέρασε τους τοίχους και τις πόρτες με υδατοαπωθητικό

Βοηθά ώστε να απομακρύνεται το νερό, τα άλατα και το σαπούνι κι έτσι έχεις εσύ λιγότερο καθάρισμα μακροπρόθεσμα.

2. Σταμάτα την υγρασία πριν εμφανιστεί

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έτσι κι εσύ, για να μην έρθεις αντιμέτωπη με τα στίγματα της υγρασίας σε τοίχους, καθρέφτες και γυάλινες επιφάνειες, πάρε δυο λεπτά μόλις τελειώσεις το μπάνιο σου και σκούπισε με ένα πανί ή απαλό σφουγγάρι τη λεκάνη, τον καθρέφτη και τη ντουζιέρα. Η τεχνολογία Ideal Clean, μια ειδική επίστρωση που εφαρμόζεται σε όλες τις καμπίνες ντους Ideal Standard, μειώνει τον χρόνο καθαρισμού των καμπινών κατά 90%, βελτιώνει την ανθεκτικότητα του κρυστάλλου σε γρατζουνιές και αποτρέπει την παραμονή αλάτων νερού στην επιφάνεια.

3. Μην χρησιμοποιείς σαπούνι στον νιπτήρα

Προτίμησε το κρεμοσάπουνο με μια αντλία, αντί για το παλιό, κλασικό σαπούνι. Έτσι θα διατηρήσεις τον πάγκο του νιπτήρα καθαρότερο για περισσότερο καιρό, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για τα υπολείμματα που θα αφήσει στην επιφάνεια του νιπτήρα.

 

4. Βάλε σε τάξη τα συρτάρια σου

Αποφάσισε πού θα πάνε οι πετσέτες, πού θα είναι τα φάρμακα και πού τα καλλυντικά σου και προσπάθησε να διατηρήσεις αυτόν τον διαχωρισμό. Έτσι μειώνεις τον χρόνο που θα χρειαστείς να τα συμμαζέψεις αργότερα, αλλά και να τα βρεις όταν τα χρειαστείς.

5. Επίλεξε τα σωστά υλικά

Αν διαμορφώνεις τώρα το μπάνιο σου, φρόντισε ώστε τα είδη υγιεινής σου να είναι φιλικά στο να μένουν και να διατηρούνται καθαρά για περισσότερο καιρό. Για παράδειγμα, η υαλώδης πορσελάνη που θα βρεις στους νιπτήρες, τις λεκάνες και τους μπιντέδες της Ideal Standard, θεωρείται ιδανική για την υγιεινή, λόγω ενός βασικού της χαρακτηριστικού: Χάρη στην υάλωσή της έχει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα στοιχείων προς το εσωτερικό του υλικού. Είναι ένα πολύ ανθεκτικό, λείο και συμπαγές υλικό που καθαρίζει εύκολα με όλα τα ήπια καθαριστικά οικιακής χρήσης, κατά προτίμηση χαμηλού αφρισμού.

 

6. Να κρεμάς τις πετσέτες σου

Στεγνώνουν γρηγορότερα και κάνουν το μπάνιο σου να δείχνει πιο τακτοποιημένο. Οι ράγες που προορίζονται για να κρεμάς τις πετσέτες σου είναι η ιδανική λύση για τον χώρο αυτό. Αν δεν έχεις αρκετό τοίχο ελεύθερο, δοκίμασε να βάλεις κάποια πάνω στην πόρτα.

7. Βάλε σε ένα εμφανές σημείο απολυμαντικά, καθαριστικά μαντηλάκια

Έτσι θα μπορείς να καθαρίσεις άμεσα υπολείμματα από οδοντόκρεμα και νερό, και δε θα σκληρύνουν ώστε να σε δυσκολέψουν να τα απομακρύνεις αργότερα.