LIFE

7 πράγματα που μπορεί να φταίνε για τους εφιάλτες σου

Ξυπνάς και απορείς, πως στο καλό το μυαλό σου έφτιαξε τόσο άσχημο όνειρο. Σου παίρνει μερικές ώρες για να συνέρθεις. Άτιμο πράγμα οι εφιάλτες, τι να λέμε. Αν θες να τους ξεφορτωθείς ή έστω να τους περιορίσεις, φρόντισε να λάβεις δράση σε ό,τι αφορά τα παρακάτω ή απλά να τα έχεις υπόψη σου.

1. Ταινίες τρόμου πριν κοιμηθείς

Προφανώς δε σου κάνει εντύπωση. Ίσως να το έχεις διαπιστώσει και εσύ, ότι τα βράδια που βλέπεις θρίλερ ή περιπέτειες δράσης, ο ύπνος σου είναι περισσότερο ανήσυχος και τα όνειρα σου κάθε άλλο παρά γλυκά. Καλό είναι να περιορίσεις τέτοιες ταινίες ή να αφήνεις λίγο χρόνο να περάσει από την ώρα που τελειώνουν μέχρι να βάλεις πιτζάμες, ώστε ο εγκέφαλος σου να σκεφτεί άλλα, πιο ευχάριστα πράγματα.

2. Ύπνος με στομάχι που γουργουρίζει

Ναι, καταλαβαίνουμε ότι θες να χάσεις αυτά τα ρημαδοκιλά που πήρες τις γιορτές μετά από την παρότρυνση μας να φας χωρίς φόβο αλλά με πάθος, αλλά δεν είναι λύση να πεινάς στον ύπνο σου. Φρόντισε να φας ένα φρούτο πριν γύρεις στο μαξιλάρι και ο ύπνος σου θα είναι καλύτερος.

3. Διακοπή καπνίσματος

Τόσο καιρό κάπνιζες και έκανες κακό στα πνευμόνια σου (και όχι μόνο). Αν αποφάσισες να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου και έκοψες το τσιγάρο, τότε απλά έχε υπόψη σου ότι μπορεί ο ύπνος σου να είναι στην αρχή αρκετά ανήσυχος. Η ισορροπία θα έρθει αργά αλλά σταθερά.

4. Θέση μπρούμυτα

Όσο βολική μπορεί να είναι για εσένα η θέση αυτή στον ύπνο, έχε υπόψη ότι μπορεί να κάνει τον εγκέφαλο σου να παίζει σέξι σκηνές που ίσως δεν πρέπει να δεις. Ξέρεις, εκείνος ο πρώην ή ο άσχημος τύπος που σε προσεγγίζει. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι αυτή η θέση, γενικά έχει ως αποτέλεσμα σέξι όνειρα. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι οφείλεται στον τρόπο που ανασαίνουμε σε αυτή τη θέση. Όπως και να έχει, αν θέλεις να έχεις λιγότερες παρεμβολές άλλαξε στάση. Αν πάλι δεν είναι άσχημα τα όνειρα, ξέρεις.

5. Πικάντικα φαγητά

Οτιδήποτε μπορεί να φας και να σου προκαλέσει δυσπεψία, είναι σύμμαχος των κακών ονείρων. Οι πικάντικες τροφές θα σε κάνουν να θυμάσαι καλύτερα τα όνειρα σου κάτι το οποίο καθόλου δε θες σε περίπτωση που περιέχουν σκηνές τρόμου.

6. Ηχητικά… εφέ

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν κοιμούνται πλάι στο κύμα, ξυπνάνε τη νύχτα και πηγαίνουν κατευθείαν στην τουαλέτα. Πάνω από 2 φορές. Και αυτό δεν είναι παράλογο, γιατί όσο βαθιά και να κοιμόμαστε, οι ήχοι που μας περιβάλλουν μας επηρεάζουν. Μπορεί οι δείκτες του ρολογιού να σε αγχώνουν χωρίς να το καταλαβαίνεις και να δίνουν ρυθμό στους εφιάλτες σου. Αν θες να ξυπνάς όμορφα και ξεκούραστα, βάλε να παίζει χαμηλά ο ήχος μιας (ήρεμης) θάλασσας. Το πιθανότερο είναι να δεις τον εαυτό σου με μπικίνι και όχι να πνίγεται.

7. Μυρωδιές

Μήπως το μαξιλάρι σου δε μυρίζει τόσο ωραία; Μήπως μπαίνεις στο δωμάτιο και η ναφθαλίνη από τα ντουλάπια ξεχειλίζει; Α ναι, τότε λάβε δράση. Η μυρωδιά παίζει και αυτή το ρόλο της στον καλό ύπνο. Βάλε κάτω από το μαξιλάρι μια σταγόνα αιθέριου έλαιου λεβάντας ή γενικά φρόντισε να μυρίζει όμορφα ο χώρος σου και να μη σου προκαλεί δυσφορία.