5 πράγματα που κάνεις και δίνουν λανθασμένη πρώτη εντύπωση

Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά περισσότερα απ' όσα θα ήθελες. Φρόντισε να σε ελέγχεις τουλάχιστον όταν γνωρίζεις κάποιον.

Η πρώτη εντύπωση είναι καμια φορά καθοριστική. Παρόλο που πιστεύω πως πάντα πρέπει να δίνουμε στους ανθρώπους που γνωρίζουμε, λίγο χρόνο να ξεκλειδωθούν και να αποκαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι, δε μπορώ να μην παραδεχτώ ότι καμιά φορά κρίνουμε τα βιβλία από τα εξώφυλλά τους (αγγλιστί δηλαδή).

Έτσι λοιπόν, όταν γνωρίζεις κάποιον που σε ενδιαφέρει, πας σε ένα event ή σε μια συνέντευξη για δουλειά - αλλά και γενικά οπουδήποτε κι αν είσαι δεν είναι κακό να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση (κι αν το μετανιώσεις κατάστρεψέ τη μετά, το μόνο εύκολο είναι αυτό) - καλό είναι να μην αφήνεις το σώμα ή τις εκφράσεις σου να προδίδουν το πόσο άβολα νιώθεις.

Υπάρχουν πέντε λάθη τα οποία δείχνουν στους τρίτους ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα. Ή τέλος πάντων δείχνουν ότι δεν είσαι και ο πιο fun άνθρωπος στο δωμάτιο.

1. Γελάς με σφιγμένα χείλη

Καλύτερα να μη γελάσεις καθόλου, από εκείνο το ψεύτικο, καταναγκαστικό χαμόγελο. Δείχνει ότι λες ψέματα κατευθείαν στη μούρη του άλλου. Ειδικά όταν το συνοδεύεις με κάποιο κοπλιμέντο "Ωραία τσάντα", *ψεύτικο γελάκι*. ΌΧΙ.

2. Σταυρωμένα χέρια

Αν σταυρώνεις τα χέρια σου κάτω απ' το στήθος και απλά στέκεσαι έτσι δείχνεις βαρεμάρα, απογοήτευση και κάνεις τους πάντες να αναρωτιούνται τι έχουν κάνει λάθος. Καλό, αλλά χρήσιμο όταν χωρίζεις, όχι όταν γνωρίζεις κάποιον.

3. Δεν κοιτάς κανέναν στα μάτια

Αν συζητάς με κάποιον και τα μάτια σου κάνουν βόλτες στο ταβάνι, τους τοίχους και το πάτωμα του δωματίου, σίγουρα ο συνομιλητής σου θα νομίζει ότι κάπου έχεις κρύψει ένα πτώμα.

4. Μιλάς και κάνεις έντονες χειρονομίες

Δεν αφήνεις τον άλλον να συγκεντρωθεί σε αυτό που λες, ενώ δείχνεις ότι ζητάς απεγνωσμένα προσοχή. Ηρέμησε.

5. Υπερβολική πόζα

Αν στέκεσαι και ακουμπάς στον τοίχο με το ένα χέρι τεντωμένο ή κάθεσαι στον καναπέ σε στάση γιόγκα ή οτιδήποτε άλλο αποκλίνει από το "σύνηθες", να ξέρεις πως όλοι σε κοιτούν και περιμένουν να είσαι η πρώτη που θα βάλει τα κλάματα χωρίς λόγο σε λίγα λεπτά. Ή θα κάνει μια οποιαδήποτε κουταμάρα και θα την βλέπουν όλοι σαν εξωγήινο.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ