5 αγενείς συμπεριφορές που θεωρούνται ευγενικές σε άλλες χώρες

Άλλο να ρευτείς στην Ταιβάν κι άλλο στο Παγκράτι.

Όταν ήμασταν παιδιά δεν τολμούσαμε να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα όταν βρισκόμασταν σε οικογενειακό τραπέζι ή έξω με τους γονείς μας. Αυτό βέβαια συνέβαινε όχι γιατί αντιλαμβανόμασταν ότι γινόμασταν αγενείς αλλά γιατί η μαμά μας έριχνε ένα δολοφονικό βλέμμα, το οποίο συνοδευόταν από το κλασσικό δάγκωμα της γροθιάς.

via GIPHY

(Δεν βρήκα τέτοιο gif, να σκάσω είμαι)

Αυτές οι αγενείς συμπεριφορές όμως σε κάποιες άλλες χώρες του κόσμου όχι μόνο δεν προκαλούν τέτοιες αντιδράσεις, αλλά ίσα- ίσα θεωρείται αγένεια το να ΜΗΝ τις κάνεις. Ναι, μόνο παράνοια. Σε περίπτωση λοιπόν που ταξιδέψεις στη Γεωργία, την Κίνα ή την Ινδία μπορείς να κάνεις ανενόχλητη τα παρακάτω πράγματα.

Να ρεύεσαι και να ρουφάς έντονα το φαγητό σου

Μπορεί όλη σου τη ζωή να σε μάλωνε η μαμά σου όταν ρευόσουν στο τραπέζι ή όταν έτρωγες τη σούπα σου ρουφώντας δυνατά το ζουμί, στην Κίνα και την Ταϊβάν είναι ένδειξη ότι σου άρεσε πολύ το φαγητό!

via GIPHY

Να αργείς στα ραντεβού σου

Αν συνηθίζεις να αργείς στα ραντεβού σου τότε πρέπει να μετακομίσεις στην Ινδία γιατί εκεί δεν πρόκειται να σου γκρινιάξει κανείς. Θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να αργείς 15- 30 λεπτά, γιατί είναι πιο χαλαροί με την ώρα και το πρόγραμμα.

via GIPHY

Να πίνεις μονορούφι το κρασί σου

Σε περίπτωση που πας στην Γεωργία να ξέρεις ότι μετά από μια πρόποση πρέπει να πιεις μονορούφι το κρασί σου, αλλιώς θα σε παρεξηγήσουν και δεν θα σε καλέσουν ξανά για φαγητό.

via GIPHY

Να ταΐζεις κάποιον στο στόμα

Όταν ταΐζεις κάποιον στο στόμα (εκτός και αν είναι μωρό) το πιο πιθανό είναι να σε κοιτάνε με μισό μάτι και να σας φωνάξουν ''Get a room''. Αν σε καλέσουν για φαγητό στην Αιθιοπία πάντως να ξέρεις ότι θα σε ταΐσουν στο στόμα γιατί είναι σημάδι φιλοξενίας.

via GIPHY

Να αδειάζεις τελείως το πιάτο σου

Σε πολλές χώρες της Ασίας ο οικοδεσπότης εκλαμβάνει το άδειο πιάτο ως προσβολή, γιατί θεωρεί ότι δεν σε τάισε αρκετά, για αυτό και θα συνεχίσει να στο γεμίζει μέχρι να αφήσεις λίγο.

via GIPHY

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ