LIFE

4 ιστορίες τρόμου με έντομα. Τελικά υπάρχει happy end;

Δεν θυμάμαι πότε βρέθηκα αντιμέτωπη με κατσαρίδα. Μπορώ να θυμηθώ με λεπτομέρεια τα καλοκαίρια στο βουνό, όπου διασκέδαζα με τα τζιτζίκια, τα οποία έπιανα με τα χέρια και τις χρυσόμυγες, που λάτρευα γιατί έχουν αυτό το πράσινομωβ μεταλλικό χρώμα, αλλά έχω κρύψει στο πίσω μέρος του μυαλού μου την πρώτη στιγμή που είδα μια τερέζα μπροστά μου.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ όμως είναι εκείνο το βράδυ στο φοιτητικό μου σπίτι, στα μαγευτικά Σέρρας, όπου οι κατσαρίδες αποφάσισαν να κάνουν κυριολεκτικά πάρτι στην κουζίνα μου. Μικρές, κόκκινες και πολύ γρήγορες έκαναν την εμφάνισή τους στον πάγκο, στα ντουλάπια, στο πάτωμα και εγώ ήμουν στη μέση σαν άλλος Jon Snow.

Αλλά όχι, δεν λύγισα. Πήρα το TEZA στα χέρια μου, μπόλικο χαρτί κουζίνας και εξαφάνισες όλες τις βρωμερές κατσαρίδες που τόλμησαν να εμφανιστούν στην κουζίνα μου. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι από τότε έχω μπει στη μαύρη λίστα τους, ως η Νάνσυ, η γενοκτόνος γιατί εκείνο το βράδυ πρέπει να εξόντωσα τουλάχιστον 10 οικογένειες.

Βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι οι κατσαρίδες στο ντουλάπι τραγουδούσαν ”Η ζωή εδώ τελειώνει” όπως στο παρακάτω spot, το οποίο όπως καταλαβαίνεις μίλησε στην καρδούλα μου.

Η σχέση μου με τις κατσαρίδες έγινε ακόμα χειρότερη όταν συνειδητοποιήσα ότι αυτές που κυκλοφορούν στην Αθήνα είναι ξαδέρφες του Γκοτζίλα και ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΕΡΑ, αλλά ευτυχώς είμαι πλέον πάρα πολύ έτοιμη. Στο σπίτι μου υπάρχουν 2 διαφορετικά μπουκάλια εντομοκτόνου, τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία ενώ οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα έχουν οχυρωθεί με παγίδες, που κρατάνε μακριά τις κατσαρίδες αλλά και τα μυρμήγκια.

Τα πολεμοφόδια όμως του TEZA δεν σταματάνε εκεί, καθώς υπάρχουν και ειδικά πλακίδια και φιδάκια για κουνούπια, που θα κρατήσουν μακριά από το σαλόνι μου το ενοχλητικό κουνούπι τίγρης. Γενικότερα, όπως έχεις καταλάβει shit got real, και αυτό το καλοκαίρι είμαι αποφασισμένη να κατατροπώσω όποιο ζωύφιο εμφανιστεί στο σπίτι, πάντα με σύμμαχο το ΤΕΖΑ, το οποίο έχει προϊόντα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες- είτε μιλάμε για ιπτάμενα είτε για έρποντα έντομα.

Για να μην λες ότι μόνο εγώ αντιδράω υπερβολικά, δες τι έχουν περάσει και τα κορίτσια· hint, όλες οι ιστορίες έχουν happy end (τουλάχιστον για εμάς).

Δέσποινα

Δεν έχω χειρότερο από το κυνήγι κουνουπιών. Έχεις ξαπλώσει, έχεις πείσει τον εαυτό σου πως δεν κάνει ζέστη σε σημείο λιποθυμίας, έχεις βάλει δύο μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι κι ένα κάτω από τα πόδια, έχεις βρει τη στάση που σε βολεύει, έχεις προνοήσει να σβήσεις το φως για να μη σηκωθείς από το κρεβάτι, έχεις νανουριστεί μετρώντας παγωτά ΟΤΑΝ ακούς το διαολεμένο ”βζιν βζιν βζιν”. Δεν είσαι μόνη στο δωμάτιο. Κι ενώ βρίζεις την ώρα και τη στιγμή που δεν τράβηξες την πόρτα όταν βγήκες στο μπαλκόνι για να ποτίσεις την ροζ μπιγκόνια που σου πήρε δώρο το αμόρε στην επέτειο, καταστρώνεις σχέδιο.

Για να μην το πολυλογούμε το κουνούπι είναι στο δωμάτιο, εσύ ξύπνησες μία και καλή κι ένα τσίμπημα στην παλάμη είναι εδώ για να σου θυμίσει πως η συμβίωση δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Θα σε αφήσω με την πιο συνηθισμένη εικόνα μετά την ”έφοδο του βζιν”. Εσύ πάνω στο κρεβάτι με ένα μαξιλάρι στο χέρι να προσπαθείς να εντοπίσεις (και να εξολοθρεύσεις) το κουνούπι. Καλή ξεκούραση να ευχηθώ. Και καλό καλοκαίρι επίσης.

Μάριον

Ήμουν με το τότε αγόρι μου και είχε Πανσέληνο, ή εκείνο το μπλε φεγγάρι, κάτι που τέλος πάντων έπρεπε αν είσαι ρομαντική (και ψυχαναγκαστική) να χαζέψεις με ανάλογη, ερωτική διάθεση. Δεν ήταν ένα βράδυ που θα κάναμε βαρκάδα, αλλά θα μέναμε στον καναπέ να δούμε σειρές, οπότε η μόνη λύση ήταν να ανεβούμε στην ταράτσα του σπιτιού του. Έτσι και έγινε. Ανεβήκαμε, γυρίσαμε προς τη μεριά του φεγγαριού, το είδαμε, δε σεληνιαστήκαμε καθόλου και επειδή δεν ήμουν ικανοποιημένη με το πόσο καθόλου ρομαντικό ήταν όλο αυτό, σκέφτηκα να κάτσουμε να φάμε την πίτσα στην ταράτσα.

Πάμε προς την πόρτα και η Τερέζα ήταν εκεί, με όρθιες τις κεραίες και ξεκάθαρα σεληνιασμένη. Δε μας άφηνε να κατεβούμε στο σπίτι. Σχεδόν εγκλωβισμένοι στην ταράτσα, εγώ και το γενναίο (not) αγόρι μου, βλαστημούσαμε την ώρα και τη στιγμή που δεν πήραμε το TEZA από το σπίτι. Σε μια κρίση γενναιότητας, έτρεξα, άνοιξα την πόρτα, κατέβηκα γρήγορα τα σκαλιά, πήρα το σπρέι, του το πέταξα, κι εκείνος, σαν άλλος ιππότης, έλουσε την Τερέζα με το θανατηφόρο σπρέυ. Κι έτσι έφυγε από κοντά μας μια κατσαρίδα, ενώ είχε πανσέληνο. Ρομαντικά και ποιητικά.

Μαριλέλλα

Συνέβη στις Σπέτσες, πριν 3-4 καλοκαίρια. Παρέα 6 ατόμων, φίλοι και ζευγάρια, μένουμε σε κάτι ενοικιαζόμενα με μπαλκονάκι ανά 2, βγαίνουμε το βράδυ, οι 2 φεύγουν νωρίς γιατί νύσταξαν και οι υπόλοιποι 4- εμείς, τα party animals- γυρνάμε τα ξημερώματα, ωραίες οι Σπέτσες by night, το τραβάνε το ξενύχτι. Που λες έχουμε φτάσει στα δωμάτια, ανοίγω την πόρτα κι εκεί που πέφτουν οι σχετικές “καληνύχτες”, βλέπω μια κατσαρίδα ΝΑ να κόβει το διάδρομο και να πηγαίνει προς το κρεβάτι όπου θα κοιμόμασταν. Μπαίνουν οι άντρες μπροστά, σηκώνουν τα μανίκια, ασ’το δεν σου το περιγράφω, πανωλεθρία, η κατσαρίδα πουθενά.

Όπως καταλαβαίνεις, ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να κοιμηθούμε σ’ αυτήν την καμαρούλα, άνθρωπος τριγύρω να δώσει ένα Teza να τελειώνουμε δεν υπήρχε, οπότε εκείνη η νύχτα έχει μείνει στην ιστορία όπου 4 άνθρωποι μεσαίου μεγέθους, κοιμήθηκαν μαζί σ’ ένα ημίδιπλο κρεβατάκι. Ο ένας είχε στερεώσει το κεφάλι του στο κομοδίνο, δεν χώραγε. Μαύρος ύπνος. Όταν ξημέρωσε ο Θεός τη μέρα, η κυρία που είχε τα δωμάτια μας έδωσε ευτυχώς το μαγικό μπουκάλι, ψεκάσαμε με TEZA, η κατσαρίδα τα κακάρωσε σε χρόνο dt, την απομακρύναμε με όλες τις τιμές και το βράδυ κοιμηθήκαμε και πάλι σαν άνθρωποι, πιο απλωμένοι από ποτέ, σαν τον Βιτρούβιο του Ντα Βίντσι φαντάσου.

Όπως κατάλαβες δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Στην ταράτσα; Στις διακοπές; Στο μπάνιο ενώ τραγουδάς το αγαπημένο σου τραγούδι; Τα ιπτάμενα ή έρποντα έντομα δεν κάνουν διακρίσεις. Εμφανίζονται οπουδήποτε, το θέμα είναι να είσαι σε ετοιμότητα.

Σε κάθε περιπτωση, το TEZA είναι εδώ για σένα καθώς με τον χρωματικό κώδικα που έχει (κόκκινο για έρποντα, πορτοκαλί για μυρμήγκια, μπλε για κουνούπια και σκνίπες, πράσινο για σκώρο) καλύπτει όλες τις ανάγκες μας. Στο www.killing-insects.com μπορεις να βρεις όλα τις ανανεωμένες συσκευασίες αλλά και τα νέα προϊόντα (παγίδες για κατσαρίδες και μυρμήγκια, πλακίδια για κουνούπια- και τίγρης και σκνίπες, MEC για έρποντα, spray για ιπτάμενα, φύλλα για σκώρο και αφρό για έρποντα που εμφανίζονται σε δύσκολα σημεία.