LIFE

11 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να κατακρίνεις την κολλητή σου

Κολλητές φίλες, αυτή η φανταστική μάστιγα. Η σχέση και ο εθισμός που έχω εγώ προσωπικά με τις φίλες μου, αλλά και οι περισσότερες γυναίκες με τις κολλητές τους, μπορούν συχνά να οδηγήσουν σε τσακωμούς και παρεξηγήσεις.

Είμαστε ειλικρινείς, σκληρές, δοτικές, ζηλιάρες και όταν αγαπάμε η μία την άλλη, μας είναι λίγο δύσκολο να δεχτούμε ορισμένα πράγματα. Η φιλική σχέση δεν απέχει πολύ από την ερωτική σε κάποιους τομείς, και τη βαραίνει σημαντικά η πολύ αυξημένη πιθανότητα ύπαρξης του “για πάντα”.

Ακολουθούν έντεκα πράγματα, για τα οποία δεν πρέπει να είσαι τόσο σκληρή απέναντι στην κολλητή σου.

1. Έχει πολλή δουλειά

 

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η ίδια η ζωή στέκεται εμπόδιο στο να ζήσεις. Αν η κολλητή σου αυτή την περίοδο εξαφανίζεται ή δεν σηκώνει τηλέφωνα, ή δε σε παίρνει πίσω όπως υποσχέθηκε, επειδή έχει πολλή δουλειά, τότε μην την κατηγορείς. Έχει μεγάλη διαφορά το να έχει ζόρια με τα επαγγελματικά ή την οικογένειά της, από το να σε αγνοεί χωρίς λόγο.

2. Σου λέει την αλήθεια

“Νομίζω πως μάλλον δε σε γουστάρει”, είπε και τη μίσησες για πάντα. Πολλές από τις ατάκες που βγαίνουν δια στόματος φίλων, είναι περισσότερο ειλικρινείς απ’ όσο αντέχουμε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να ευχαριστείς τη φίλη σου που θέλει να σου ανοίξει τα μάτια, αντί να σε αφήσει στο ρομαντικό σου σκοτάδι να καταστραφείς.

3. Ξοδεύει παράλογα τα λεφτά της

Αν δεν δανείζεται ανεπιστρεπτί, ή ψωνίζει ενώ σου χρωστάει λεφτά, το πώς και σε τι ξοδεύουμε τα χρήματά μας, είναι μια εντελώς προσωπική μας υπόθεση. Βέβαια, αν βλέπεις τον εθισμό της με το shopping να παίρνει μια ανεξέλεγκτη τροπή, ίσως θα έπρεπε να της κάνεις μια νύξη, όταν δε βγαίνει από το σπίτι στις 15 του μήνα, επειδή της τελείωσαν τα λεφτά.

4. Το στιλ της

 

Δεν γίνεται να μας αρέσουν όλες οι στιλιστικές επιλογές των φίλων μας. Όταν βλέπεις πως είναι άνετη και χαρούμενη με κάτι που φοράει, μην το κατακρίνεις. Αν, βέβαια, θεωρείς πως η γραμμή κάποιου ρούχου δεν την κολακεύει ιδιαίτερα, ίσως θα έπρεπε να το επισημάνεις με μια κάποια διακριτικότητα. Έχουμε συναισθήματα ακόμα κι όταν μιλάμε με τις κολλητές μας!

5. Χώρισε, ενώ είχε την τέλεια σχέση

Δεν είσαι μέσα σε αυτή, οπότε δεν γίνεται να κατακρίνεις κάποιον για το πότε αποφασίζει να βάλει τέλος στις σχέσεις του. Αυτό που προέχει είναι να είναι καλά η φίλη σου και όχι να μένει με έναν άνθρωπο απλά επειδή τον συμπαθούν οι φίλοι της, ή της χαϊδεύει τα μαλλιά όταν βγαίνουν μαζί έξω.

6. Οι επαγγελματικές επιλογές της

Μπορεί να βρίσκεις παράλογη και λανθασμένη την στροφή καριέρας από marketing manager σε αισθητικό, αλλά δεν πρέπει να κρίνεις αρνητικά αυτή την απόφαση της φίλης σου. Άλλωστε μπορεί να ονειρευόταν από μικρή να ασχοληθεί με την ομορφιά και το μακιγιάζ και να κατάφερε λίγο αργά να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Εσύ πρέπει να τη στηρίζεις όπως και να ‘χει.

7. Όταν απομακρύνεται επειδή βρήκε καινούριο αγόρι

 

Όλα κι όλα, τον ενθουσιασμό στην αρχή του έρωτα, δεν πρέπει να τον επισκιάζεις ποτέ. Ξέρω ότι σε πονάει και σου λείπει η κολλητή σου, αλλά ζει το δικό της ρομάντζο και πρέπει να κάνεις λίγο στην άκρη, χωρίς να γκρινιάζεις που σε έχει παραμελήσει. Δες πόσο ενθουσιασμένη είναι!

8. Σε παίρνει τηλέφωνο στις 2 τη νύχτα

Αυτό ίσως δε θα έπρεπε να βρίσκεται καν στη λίστα, αλλά ξέρεις ότι γι’ αυτό είναι οι κολλητές. Η Μυρτώ με έχει ξυπνήσει επειδή ένιωθε πως κάποιος την ακολουθούσε, όταν εκείνη ήταν στη Σκωτία κι εγώ στην Αθήνα. Όχι, δεν την έβρισα – νομίζω.

9. Τη σεξουαλική της ζωή

Το μόνο για το οποίο πρέπει να κάνεις νύξη σε κάποιον, είναι το να χρησιμοποιεί προφυλακτικό. Κατά τ’ άλλα, είναι τίμιο να λες τη γνώμη σου, αλλά όχι να κρίνεις αρνητικά τις όποιες επιλογές κάνει η κολλητή σου. Άλλωστε δε μας ορίζει ο αριθμός των ανθρώπων που έχει περάσει από το κρεβάτι μας.

10. Την εμφάνισή της

Όλες περνάμε φάσεις που δεν είμαστε καλά ψυχολογικά, ή δεν τρώμε σωστά και παρατάμε κάπως τον εαυτό μας. Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε κάπως να της το επισημάνεις, χωρίς όμως να της μιλήσεις αρνητικά γι’ αυτό. Ούτε κι εσύ θα ήθελες να στο κάνει.

11. Δεν είναι πια όπως παλιά

Αν μεγαλώσατε και σχεδιάζατε να γεμίσετε τατουάζ, σκουλαρίκια, να κάνετε φούξια μαλλιά (τυχαίο παράδειγμα) και να που σήμερα εσύ έχεις μείνει μόνη σου σε αυτή την κατάσταση που περιέγραψα, μην την κατηγορείς. Οι άνθρωποι μεγαλώνουμε, αλλάζουμε, ακολουθούμε διαφορετικούς δρόμους, αλλά το σημαντικό είναι πως είστε ακόμα φίλες.