ΕΞΟΔΟΣ

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις μόνη σου

Μα γιατί φοβόμαστε όλοι να μείνουμε μόνοι με τον εαυτό μας; Γιατί το να πάμε για ένα καφέ μόνοι είναι κάτι αμήχανο, άβολο και παράξενο; Γιατί μια τριήμερη εκδρομή χωρίς κανέναν μαζί μας, μας τρομάζει τόσο πολύ; Ακόμα και την ατρόμητη Μάριον της τάραξε όλο της το είναι. Ίσως ήρθε η στιγμή να δεις με άλλο μάτι την μοναξιά όμως. Δεν νομίζεις;

Είναι καιρός για αλλαγές. Αν είσαι από τους ανθρώπους που φοβούνται να μείνουν μόνοι τους, σήμερα θα βάλεις στόχο να ξεπεράσεις αυτό το φόβο, της μοναξιάς. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις μια φορά στη ζωή σου, έλα να σου πούμε ποια.

1. Να πας σε ένα πάρτι που δεν ξέρεις κανέναν εκτός από την οικοδέσποινα

Ε δεν είναι λίγο πράγμα να γνωρίζεις αυτήν που κάνει το πάρτι. Γιατί δηλαδή να μην γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους; Αν πήγαινες με κάποια φίλη σου δεν θα ανοιγόσουν και δεν θα έκανες καινούργιες παρέες. Σωστά; Αρά βρες ένα καλό πάρτι.

2. Εξερεύνησε την πόλη σου σε μια μόνο ημέρα

Πήγαινε σε μέρη που δεν έχεις επισκεφθεί και που πάντα ήθελες, αλλά κανείς δεν ερχόταν μαζί σου.

3. Να φτάσεις σε οργασμό. Μόνη σου

Μπορεί να είσαι από τις γυναίκες που δεν σου αρέσει να αυτοικανοποιήσε αλλά μια φορά στη ζωή σου πρέπει να το δοκιμάσεις.

4.  Να πας για πεζοπορία εκτός πόλης

Θα αναπνεύσεις καθαρό αέρα και θα μπορείς να σκεφτείς πιο καθαρά. Αν προτιμήσεις βουνό, τότε να ξέρεις πως θα σε περιμένει μια πανέμορφη θέα στην κορυφή και πρέπει οπωσδήποτε να φτάσεις μέχρι το τέλος. Απλώς να ειδοποιήσεις κάποιον για το πού θα είσαι, σε περίπτωση που χαθείς και το κινητό σου δεν έχει σήμα. Μην σε ψάχνουμε.

5. Να πας μια εκδρομή

Εκεί που θες εσύ και κανείς άλλος. Να χαλαρώσεις. Ξέρεις μερικές φορές είναι ωραίο να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και να απολαύσουμε λίγο χρόνο μαζί του. Μην διστάσεις.

6. Μαγείρεψε ένα γεύμα με τέσσερα διαφορετικά πιάτα

Συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε για τους άλλους και για τον εαυτό μας τίποτα. Κάτι γρήγορο και εύκολο. Γιατί να μην μαγειρέψεις όμως κάτι μεγάλο και πολυτελές αποκλειστικά και μόνο για σένα. Δεν το δέχομαι, θα το κάνεις.

7. Πήγαινε μόνη σου σινεμά

Είναι κακό να δεις μια ταινία μόνη σου; Να αγοράσεις νάτσος, ποπ κορν και να απολαύσεις την ταινία που τόσο καιρό περιμένεις. Απλώς μην αποφασίσεις να δεις μια ρομαντική ταινία εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα που θα ακούς συνέχεια ”σμουτς- σμπουτς”.

8. Γίνε καλύτερη σε ένα χόμπι που σου αρέσει

Να βρεις κάτι που πραγματικά θα σε ευχαριστεί. Κάτι που να μην το νιώθεις σαν αγγαρεία όπως συμβαίνει στο περισσότερο κόσμο που έχει ”φαγωθεί” με το γυμναστήριο. Ξεκίνα να δοκιμάζεις. Πήγαινε σε μια σχολή χορού ή θεάτρου, ή ακόμα καλύτερα σε μια σχολή για ξένες γλώσσες. Κάτι θα βρεις, δε μπορεί.

9. Πήγαινε για δείπνο σ’ ένα εστιατόριο

Σου φαίνεται κάπως δύσκολο και άβολο αλλά σκέψου το καλύτερα. Πόσες φορές έχεις δει ανθρώπους να απολαμβάνουν μόνοι τους το γεύμα τους σε ένα εστιατόριο; Γέλασες μαζί τους; Σου φάνηκε παράξενο; Πάρε ένα βιβλίο ή έναν υπολογιστή μαζί σου για να μην νιώθεις αμήχανα. Απόδειξε λοιπόν στον εαυτό σου ότι μπορείς να περάσεις καλά και μόνη σου.

10. Απόκτησε το δικό σου χώρο

Αν είσαι από τις γυναίκες που μόλις έφυγαν από το σπίτι των γονιών τους, μετακόμισαν αμέσως σε ένα διαμέρισμα με τον σύντροφο τους, τότε κάτι πρέπει να κάνεις. Πρέπει να μείνεις μόνη σου και να έχεις το δικό σου χώρο. Έστω και για μόνο λίγο καιρό.