FASHION NEWS

H Kate Moss είναι στα καλύτερά της και το εκπληκτικό εξώφυλλό της στη Vogue UK, το επιβεβαιώνει

Launchmetrics Spotlight

Πάνε 27 χρόνια από το πρώτο εξώφυλλο της Kate Moss για έκδοση της Vogue. Το πρώτο της, ήταν τον Μάρτιο του ’93 και το εξώφυλλο είχε τραβήξει η θρυλική φωτογράφος, Corinne Day.

Το εξώφυλλο ήταν απλό αλλά αρκετό για να σε στιγματίσει (ειδικά αν είσαι κάποιος που αγαπάει τη μόδα). Ήταν ένα πορτραίτο της 19χρονης τότε, Kate Moss. Όλα τα μαλλιά της ήταν πίσω, πιασμένα σε κότσο και φορούσε ένα λευκό με παστέλ λεπτομέρειες tweed τοπ. Η Day, μιλώντας για τη συνεργασία της με την Moss ήταν σίγουρη για την επιτυχία του μοντέλου.

27 χρόνια μετά, με 43 εξώφυλλα στη Vogue και αμέτρητες φωτογραφίσεις για καμπάνιες μόδας και ομορφιάς, πασαρέλες και η λίστα συνεχίζεται, η Day επιβεβαιώθηκε. Η Kate Moss έγινε από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του μόντελινγκ, ένα που έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μόδας.

Τώρα στα 46, της, πιο επιβεβαιωμένη, φτασμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση από ποτέ (το τελευταίο «φέρνει» και η ηλικία), ποζάρει για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue.

H Vogue UK ξεκινάει τη νέα χρονιά με ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στον χώρο του μόντελινγκ

Για το τεύχος Ιανουαρίου 2021, η Vogue UK ξεκινάει τη χρονιά δυναμικά. Μετά από το δύσκολο 2020, ο editor-in-chief του περιοδικού, Edward Enninful «πατάει» Reset και ξεκινάει από την αρχή.

«Από τα εξώφυλλά μας που τίμησαν τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που κράτησαν την χώρα αυτή όρθια κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown του κορονοϊού μέχρι και την πιο ηλικιωμένη cover star μας (τη Judi Dench στα 85). Και τα 14 εξώφυλλα που δημιούργησαν βρετανοί καλλιτέχνες για το θέμα του ‘Reset’, ήρθε η στιγμή να βρούμε νέους τρόπους να εμπνεύσουμε το κοινό», αναφέρει σχετικά o Enninful.

«Ακόμα, ήταν μια ζωτικής σημασίας χρονιά για τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και από τον Σεπτέμβριο, στρέψαμε την προσοχή μας στον ακτιβισμό, φωτογραφίζοντας 40 ανθρώπους που αντιμετώπισαν το πρόσωπο της διχασμένης κοινωνίας και στάθηκαν ώστε να κάνουν τη διαφορά». Mε το εξώφυλλο της Kate Moss για το πρώτο τεύχος της νέας χρονιάς, ο Enninful επιστρέφει πίσω στη «μόδα». Ξεκινάει από την αρχή και επικεντρώνεται στη μόδα, δημιουργώντας ένα αμιγώς fashion εξώφυλλο.

«Αν το 2020 μας έμαθε κάτι για το τι να περιμένουμε το 2021, είναι ότι θα είναι απρόβλεπτο. Ένα όμως πράγμα μπορώ να πω με σιγουριά: θα υπάρχει πάντα η Kate Moss. Περίπου, 28 χρόνια μετά το ντεμπούτο της στη Vogue, η αιώνια κομψότητα της Kate βρίσκει τον δρόμο της σε δυο διαφορετικά εξώφυλλα για τη Vogue UK, για το τεύχος Ιανουαρίου 2021. Αυτό το γεγονός είναι συναρπαστικό αλλά και παρηγορητικό παράλληλα».

Τα εξώφυλλα της Kate Moss στο τεύχος Ιανουαρίου 2021 και τα εκπληκτικά designer ρούχα

Στα 46 της (όχι ότι η ηλικία παίζει ρόλο), η Kate Moss συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Το supermodel ποζάρει στον φακό των Mert & McPigott, όχι για ένα αλλά για δυο εξώφυλλα. Για το πρώτο εξώφυλλο, o Enninful (ο οποίος ανέλαβε το styling της φωτογράφισης), ντύνει την Moss με ένα εκπληκτικό Grecian chic πράσινο σμαραγδί Dior φόρεμα με έντονο ντεκολτέ. Το look ολοκλήρωσε με χρυσούς κρίκους και βραχιόλια από τη συνεργασία του brand Messika με την Kate Moss.

Το concept του δεύτερου εξωφύλλου έχει μια πιο retro αισθητική. Με έμπνευση από τους beatniks στα 60s, η Kate Moss εμφανίζεται με ένα μαύρο Versace σύνολο και Lock Hatters μπερέ.

Στην υπόλοιπη φωτογράφιση, το concept είναι το εξής: η γυναίκα femme fatale σ’ όλο της το μεγαλείο. Η Kate «ξεχειλίζει» θηλυκότητα, ενώ φοράει ένα μαύρο Celine φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ και choker με ένα τριαντάφυλλο στον λαιμό.

Η αυτοπεποίθηση της εμπειρίας των 27 χρόνων καριέρας, η φυσική ομορφιά και φυσική κατάστάση της, το άκρως fashion driven εξώφυλλο, όλα «κουμπώνουν» τέλεια μεταξύ τους, προσφέροντας ένα εκπληκτικό εξώφυλλο περιοδικού μόδας. Το χρειαζόμασταν.