CELEBRITIES

Harvey Weinstein: Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμύριο δολαρία

Steven Hirsch/New York Post via AP, Pool

Παρόλο που οι περισσότερες από 70 γυναίκες που κατηγόρησαν από τον περασμένο Οκτώβριο τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό χθες δικαιώθηκαν βλέποντας τον να εξέρχεται με χειροπέδες από αστυνομικό τμήμα του Manhattan, ο παραγωγός είναι και πάλι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως ήταν αναμενόμενο η αρχική του εξέταση σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης οδήγησε στον ορισμό της εγγύησης και τους όρους υπό τους οποίους ο άλλοτε κραταιός άνδρας της κινηματογραφικής βιομηχανίας θα αφηνόταν ελεύθερος.

Elizabeth Williams via AP

Elizabeth Williams via AP

Ο Harvey Weinstein που δεν δίστασε να χαμογελάσει φορώντας χειροπέδες στους δημοσιογράφους που κάλυψαν την παράδοση και τη σύλληψή του, αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ως εγγύηση.

Παράλληλα παρέδωσε το διαβατήριο του, ενώ θα φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι που θα καταγράφει τις κινήσεις του. Ο ίδιος επιτρέπεται να κινείται στις περιοχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ. Αξίζει να σημειωθεί πώς δικηγόρος του Harvey Weinstein, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες βιασμού, ποινικά κολάσιμης σεξουαλικής πράξης και σεξουαλικής κακοποίησης που προέκυψαν από τις υποθέσεις δύο γυναικών, είναι ο Benjamin Brafman. Ο ίδιος υπήρξε συνήγορος του Dominique Strauss-Kahn στην υπόθεση της απόπειρας βιασμού μιας εργαζόμενης σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Οι κατηγορίες εναντίον απορρίφθηκαν από το δικαστήριο το 2011.

Κεντρική φωτογραφία: Steven Hirsch/New York Post via AP, Pool