TIPS

Tips για τα πιο τραγανά καλαμαράκια

shutterstock

Πολύ συχνά θέλουμε να φτιάξουμε καλαμαράκια στο σπίτι, αλλά διστάζουμε, γιατί σπάνια βγαίνουν πραγματικά καλά. Υπάρχουν, όμως, μερικά tips που αν τα  ακολουθήσουμε, θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπες.

Η πρώτη συμβουλή είναι να αγοράζουμε τα φρέσκα καλαμαράκια ολόκληρα και όχι ήδη κομμένα σε ροδέλες. Δε θα μας πάρει, άλλωστε, πολύ χρόνο να τα τεμαχίσουμε μόνοι μας.

Μόλις τα ψιλοκόψουμε, τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι (με κάτι βαρύ από πάνω) μέχρι να στραγγίξουν πολύ καλά. Αν «κρατάνε» νερό, δε θα γίνουν τραγανά. Για αυτό, μόλις τα σουρώσουμε πολύ καλά, πρέπει να τα σκουπίσουμε και με χαρτί κουζίνας για να φύγει και το τελευταίο ίχνος υγρασίας. Κάποιες παλιές νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν ασπράδι αυγού καλά χτυπημένο, γιατί, όπως έλεγαν, το αυγό δημιουργεί μία προστατευτική μεμβράνη που δεν αφήνει το αλεύρι να πανιάσει.

Ό,τι από τα δύο κι αν επιλέξουμε, στη συνέχεια αλευρώνουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Προσοχή: Δεν τα αλατίζουμε σε αυτό το στάδιο, γιατί θα βγάλουν επιπλέον υγρά.

Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι ή ακόμα καλύτερα στην κατσαρόλα μας και τα ρίχνουμε λίγα λίγα μόλις κάψει καλά. Το λάδι πρέπει να τα σκεπάζει. Τα τηγανίζουμε για 1½ – 2 λεπτά αυστηρά, χωρίς να τα γυρίζουμε και χωρίς να σκεπάσουμε με καπάκι. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αλατίζουμε, και τα σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ TASTYDAY.GR

Κανταϊφοκεκάκια με κεφαλογραβιέρα και σύκα

Mac & Cheese μακαρονάδα για πλούσια απόλαυση

Μοσχάρι ραγού με πένες