ΦΑΓΗΤΟ

Συνταγή για πίτσα με λίγες θερμίδες που αξίζει να δοκιμάσεις

Αφράτη ζύμη με τραγανή κρούστα, λιωμένα τυριά που μπλέκονται μεταξύ τους, ψιλοκομμένο μπέικον και φρέσκα ντοματίνια που κάνουν ακόμα πιο έντονη τη γεύση της κόκκινης σάλτσας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι που απογειώνει το αποτέλεσμα.

Ένιωσες τα σάλια σου να τρέχουν; Θέλεις να φας ΤΩΡΑ πίτσα αλλά δεν θέλεις να φορτωθείς τις θερμίδες γιατί είσαι σε διατροφή; Μην ανησυχείς, εδώ είμαστε εμείς γιατί βρήκαμε τη συνταγή για πίτσα με λίγες θερμίδες. Ποιο είναι το μυστικό της; Ότι η ζύμη είναι από κουνουπίδι!

Υλικά

2 1/2 φλ. κουνουπίδι τριμμένο

1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

1 1/4 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας

1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1/4 κ.γ κόκκινο πιπέρι

φύλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Άπλωσε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.

2. Τρίψε περίπου μισό κεφάλι κουνουπίδι (μέχρι να γεμίσει 2 1/2 φλυτζάνια) στον τρίφτη και μετά βάλτο στο μικροκυμάτων για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.

3. Ανακάψετε το τριμμένο κουνουπίδι με το αυγό, το 1 φλ. μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάσε το ζυμάρι και άπλωσέ το στο ταψί, ψέκασε με λίγο αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής και ψήσε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.

4. Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας, την υπόλοιπη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σέρβιρε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.