ΦΑΓΗΤΟ

Συνταγές για απολαυστικό, gourmet πλήρες μενού από τα χεράκια σου

Mήπως έχεις πάρει την μαγειρική με κακό μάτι; Κι όμως ένα νόστιμο και ξεχωριστό πιάτο από τα χεράκια σου, δεν είναι απλά η πιο healthy επιλογή, αλλά μπορεί να συμβεί μέχρι να πεις κύμινο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι γευστικά, ποιοτικά και αγαπημένα υλικά, όρεξη, άντε και μια καλή αφορμή.

Αυτή την τελευταία σου προσφέρει ο σεφ του Ladylike με ιδέες για ένα ολοκληρωμένο μενού – πρώτο πιάτο, κυρίως και γλυκό – με μια σταθερά. Σε κάθε μια από αυτές επιλέξαμε με τις λεπτές και φίνες φρυγανιές Wasa, με γνώμονα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη γεύση τους που θα απογειώσει το πιάτο.

Είσαι έτοιμη να εμπνευστείς πριν μπεις στην κουζίνα;

 

Πρώτο Πιάτα

Κρύα σούπα ντομάτας με κατσικίσιο τυρί, βασιλικό και κρουτόν από Wasa Original

 

Ένα γρήγορο, αρωματικό και καθ’ όλα μεσογειακό πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας. Η κρύες σούπες μπορεί να μην είναι στην παραδοσιακή μας κουζίνα, τα υλικά με τα οποία φτιάχνονται όμως φύονται κατά κόρον στην ελληνική γη. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Ο Σεφ ολοκληρώνει το πιάτο με την ελαφρώς πιο λεπτή, στα όρια του τραγανού κράκερ, φρυγανιά Wasa Original, για διαφορετική υφή και ένταση στο γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

Υλικά

1 ντομάτα

1 πιπεριά

1 κρεμμύδι

4-5 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κ.σ. κατσικίσιο τυρί

2-3 Wasa Original

Προετοιμασία

 

Πλένουμε τα λαχανικά μας, την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό, το σκόρδο και τα βάζουμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε λάδι (μισό φλιτζάνι), αλάτι, πιπέρι και λιώνουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, περνάμε τον πολτό από σήτα/λεπτό σουρωτήρι και προσθέτουμε ό, τι μείνει στο πιάτο.

Βάζουμε το κατσικίσιο τυρί και τα Wasa Original κομμένα σε τετραγωνάκια και ψιλοκομμένο chives για χρώμα και γεύση.

Φιλέτα σολομού παναρισμένα σε κρούστα Wasa Fibre με δροσερή σαλάτα αγγουριού με τζίντζερ

Η διαδικασία του παναρίσματος είναι μια εκπληκτική ιδέα για να προσθέσεις τραγανότητα και γεύση σε ψάρι, κοτόπουλο ή και χοιρινό κρέας. Και ξέρεις κάτι; Δεν χρειάζεται να τα τηγανίσεις.

 

Υλικά

Για τον σολομό: 1 φιλέτο σολομού

1 πακέτο Wasa Fiber τριμμένο

Ξύσμα λεμονιού

Αλάτι και πιπέρι

Το ασπράδι από 2 αυγά

Για τη σαλάτα: 1 αγγούρι

μισό ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι

2 χούφτες κόλιανδρο ψιλοκομμένο

2 χούφτες chives

1 τριμμένο τζιντζερ

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας σόγια

Αλάτι & πιπέρι

 

Προετοιμασία

 

Για τον σολομό: Παίρνουμε το φιλέτο σολομού, το κόβουμε στην μέση και έπειτα σε μερίδες. Στην συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι.

Τρίβουμε το Wasa Fibre και το βάζουμε σε ρηχό μεγάλο πιάτο. Σε άλλο πιάτο ρίχνουμε τα ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα.

Βουτάμε διαδοχικά τα κομμάτια του ψαριού στο ασπράδι  και στη συνέχεια στο τριμμένα Wasa Fibre και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 190oC βαθμούς για περίπου 10′ λεπτά.

Για την δροσερή σαλάτα αγγουριού: Περνάμε το αγγούρι από τον τρίφτη, το βάζουμε σε μία σήτα και το στραγγίζουμε πολύ καλά.

Μέσα στο αγγούρι προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το κόλιανδρο ψιλοκομμένο, 2 χούφτες chives, τριμμένο τζιντζερ, μαγιονέζα, σόγια και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε στο πιάτο!

Επιδόρπιο

Μιλφέιγ με μους λευκής σοκολάτας, σιρόπι φράουλας και Wasa Musli Gourmet

 

Και η δημιουργικότητα δεν είναι απαραίτητο να σταματήσει σε αλμυρές συνταγές. Γιατί το διάλειμμα για το μεσημεριανό σου γεύμα να τελειώσει στα ορεκτικά και το κυρίως πιάτο;

 

Με τριμμένο Wasa Musli Gourmet που προσφέρει τραγανή υφή και μια ελαφριά γλυκύτητα που συντηρεί τον αέρινο χαρακτήρα του, ένα αποδομημένο μιλφέιγ με απολαυστική κρέμα λευκής σοκολάτας, είναι το ιδανικότερο πιάτο για να συνεχίσεις τη μέρα σου. Να βάλεις γλυκιά τελεία στο γεύμα σου.

Υλικά

1 πακέτο Wasa Musli Gourmet

50γρ. λιωμένο βούτυρο

1 κουβερτούρα λευκή

1 αυγό ολόκληρο και δύο κρόκους αυγό

1 βανίλια

90 γρ. ζάχαρη & 20 γρ. νερό

5 φύλλα ζελατίνη

400ml κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Το ξύσμα από 1 lime και 1 λεμόνι

Ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

 

Αλέθουμε στο μπλέντερ το Wasa Musli Gourmet και περιχύνουμε με το βούτυρο, ανακατεύοντας να νοτίσει όλο το μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια να λιώσει σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (απαραίτητη προϋπόθεση να είναι σκεπασμένο το πιάτο με μεμβράνη)

Σε ένα μπολ προσθέτουμε μαζί τους κρόκους, το ολόκληρο αυγό και μια δόση βανίλια.

Σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά. Προσοχή! Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα για να παστεριωθούν τα αυγά.

Προσθέτουμε το μείγμα της καραμέλας με το αυγό στη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για μερικά λεπτά. στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε στη σοκολάτα για να σφίξει.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, κρύα απευθείας από το ψυγείο σε μπολ και χτυπάμε να γίνει σαντιγί. Την ενσωματώνουμε με μια μαρίζ στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Παίρνουμε ένα κουπάτ ή μικρό τσέρκι και ρίχνουμε μια στρώση τριμμένα Wasa Musli Gourmet. Προσθέτουμε μια στρώση κρέμα σοκολάτας από πάνω, και πάλι τριμμένο μείγμα Wasa Musli Gourmet και τελειώνουμε με μια ακόμη στρώση κρέμας.

Ανακατεύουμε την μαρμελάδα φράουλα με το ξύσμα lime και λεμονιού, περνάμε από σήτα και περιχύνουμε πάνω από το γλυκό.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.