ΣΥΝΤΑΓΗ

Βελουτέ σούπα κουνουπίδι και θα μετανιώσεις που για χρόνια είχες τέτοια άρνηση

123RF

Το Tastyday.gr φτιάχνει μία βελουτέ σούπα κουνουπίδι. Η συνταγή είναι εύκολη και στο τέλος μπορείς να προσθέσεις και λίγι μπέικον για να γίνει η γεύση πιο ιδιαίτερη. Πάει πολύ και η καπνιστή πάπρικα.

Υλικά

600 γρ. κουνουπίδι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 πατάτες

2 πράσα

4 ποτήρια σπιτικός ζωμός λαχανικών

αλάτι

1 κεσεδάκι γιαούρτι σακούλας

πάπρικα καπνιστή ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Τα σωτάρουμε  στο ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και την πατάτα.. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζωμό και ελάχιστο αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.

Οταν είναι έτοιμη, την κάνουμε πουρέ σε ένα μπλέντερ ή μούλτι ( σε δόσεις ) και την ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν είναι πολύ πηχτή. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μια κουταλιά γιαούρτι σακούλας. Αν μας αρέσει, πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.

Υ.Γ. Αν μας αρέσουν οι πιο ιδιαίτερες γεύσεις, μπορούμε αντί για μπέικον, να προσθέσουμε στο τέλος λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Κρύα σούπα με αβοκάντο και γαρίδες βραστές

Ajo Blanco, η πρωτοξάδελφη της κλασσικής Gazpacho

Κολοκυθόσουπα ( με κίτρινη κολοκύθα ), της Μαρίας Τσιλίκη