ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για υγιεινές (αλλά λαχταριστές) μπάρες δημητριακών

Αποφάσισες να προσέξεις τη διατροφή σου και θέλεις να ελαττώσεις την επεξεργασμένη ζάχαρη και να τρως όσο το δυνατόν γίνεται πιο υγιεινά γλυκά. Πάρα πολύ καλά μέχρι εδώ. Υπάρχει αυτό όμως που λέμε ''υγιεινό γλυκό'' ή είναι ένα urban legend, όπως ότι θα πετύχεις πάντα τον κούκλο γείτονα όταν είσαι με τις πυτζάμες; Όχι απλά υπάρχει, μπορείς μάλιστα το κάνεις μόνη στο σπίτι ένα τυχαίο απόγευμα που βαριέσαι- ναι, είναι τόσο απλή συνταγή και ενδεχομένως έχεις τα μισά υλικά ήδη στα ντουλάπια σου.

Αν λοιπόν λατρεύεις τις μπάρες δημητριακών τότε η παρακάτω συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου και θα κερδίσει μια θέση στο ψυγείο σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 45′ λεπτά από το χρόνο σου για να τις ετοιμάσεις και μια σύντομη βόλτα από το σούπερ μάρκετ για να πάρεις όποια υλικά δεν έχεις στο σπίτι.

Υλικά

2/3 φλ. αμύγδαλα ανάλατα

2/3 φλ. κάσιους

1 1/2 φλ. βρώμη

1/3 φλ. λιναρόσπορος

1/3 φλ. αποξηραμένα cranberries

1/3 φλ. σταφίδες

1/2 φλ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)

1 φλ. φυστικοβούτυρο, λιωμένο

1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά αν θες ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα)

Εκτέλεση

1. Βάλε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί (χρησιμοποίησε αυτά του φούρνου)

2. Ρίξε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα κάσιους (περίπου για 10”)- προσοχή δεν θέλεις να γίνουν σκόνη, αλλά να είναι ψιλοκομμένα, δεν πειράζει αν υπάρχουν ορισμένα μεγάλα κομμάτια.

3. Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη βρώμη, το λιναρόσπορο, τα ψιλοκομμένα αμύγαδαλα και κάσιους, τα cranberries και τις σταφίδες.

4. Ανακάτεψε το μέλι με το φυστικοβούτυρο και ρίξ’το πάνω από το στεγνό μείγμα που έχεις στο άλλο μπολ. Χρησιμοποίησε μια σπάτουλα και ανακάτεψε πολύ καλά ώστε να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.

5. Άπλωσε το μείγμα σου στο ταψί και φρόντισε να έχει το ίδιο πάχος και στη συνέχεια βάλε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα (ιδανικά πρέπει να τις αφήσεις όλο το βράδυ). Και ναι, οι σπιτικές μπάρες σου είναι έτοιμες, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις κόψεις σε ίσα κομμάτια.

Σημείωση: Οι μπάρες διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μια εβδομάδα, στο ψυγείο για 2 εβδομάδες και στην κατάψυξη μέχρι 3 μήνες