ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για σπιτικό παγωτό γιαούρτι

Το cookbox.gr σου δίνει μια εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό γιαούρτι. Απλά υλικά, μέτριας δυσκολίας συνταγή. Τόλμησε τη!

ΥΛΙΚΑ

225 ml. κρέμα γάλακτος

225 ml. γάλα

170 γρ. ζάχαρη

3 αβγά , τους κρόκους τους

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Αλάτι 1 πρέζα

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος, το γάλα και ½ φλιτζάνι ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να σιγοβράσει και λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα πυρίμαχο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό μίγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε και βάζουμε όλο το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το μίγμα για 3 λεπτά μέχρι να δέσει το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν το αφήνουμε να βράσει. Πρέπει όταν βουτήξουμε ένα κουτάλι μέσα στην κατσαρόλα να κολλάει το μίγμα πάνω του.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα αυτή μέσα σε μια μεγαλύτερη που την έχουμε γεμίσει μέχρι την μέση με παγωμένο νερό και παγάκια.

Ανακατεύουμε το μίγμα της κατσαρόλας μας για 5 λεπτά να κρυώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το μίγμα από την άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε στο μίγμα το γιαούρτι και 1 πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, 3-4 ώρες.

Στην συνέχεια, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πλαστικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ανακατεύοντας το περίπου κάθε 20 με 30 λεπτά με ένα πιρούνι ώστε να σπάει ο πάγος.

Εναλλακτικά, φτιάχνουμε το παγωτό μας σε παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ COOKBOX.GR:

Ψητά ροδάκινα με παγωτό και μπαλσάμικο
Μανχάταν με παγωτό και σόδα