Συνταγή για σπιτική μαγιονέζα

Μαγιονέζα χωρίς αυγά, πλούσια σε γεύση, με βελούδινη υφή.

Μαγιονέζα γευστική και πλούσια, χωρίς αυγά; Γίνεται. Ακολούθησε τα βήματα της συνταγής του Cookpad.gr και καλή απόλαυση.

Υλικά

1/2 φλ. γάλα εβαπορέ

1 φλ. ηλιέλαιο (θα το προσθέσουμε στο μείγμα σε 3 δόσεις)

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

1 κ.γ. ξίδι

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε για 1' σε δυνατή ταχύτητα με το 1/3 της ποσότητας του λαδιού.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σιγά-σιγά το μείγμα αρχίζει να πήζει καθώς ενσωματώνεται το λάδι στο μείγμα.

Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό.

Μεταφέρουμε τη μαγιονέζα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και την φυλάμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Σπαγγέτι αραμπιάτα

Γαύρος 'χωριάτικη σαλάτα' στο φούρνο

Ραβανί απλό, πεντανόστιμο, αφράτο

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ