ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για σπιτικά και πεντανόστιμα κρουτόν

Κακά τα ψέμματα, η σαλάτα είναι φοβερά βαρετή αν έχει μόνο πρασινάδες και αγγούρι, ντομάτα. Μια γευστική σως, λίγη κάππαρη, φρέσκος ψιλοκομμένος άνιθος και βαλσάμικο μπορούν να κάνουν τη διαφορά ενώ τα κρουτόν που θα μπουν στο τέλος θα σου χαρίσουν την τραγανή υφή που λείπει.

Για να μην τρέχεις όμως στο σούπερ μάρκετ τελευταία στιγμή μπορείς να ακολουθήσεις την παρακάτω πανεύκολη συνταγή και να φτιάξεις υπέροχα σπιτικά κρουτόν με ό,τι μυρωδικά θέλεις εσύ. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο μπαγιάτικο ψωμί και 12 λεπτά από το χρόνο σου.

Υλικά

6 φλ. μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια

6 κ.σ ανάλατο βούτυρο

1 κ.γ αποξηραμένα μυρωδικά της επιλογής σου

1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη

1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και στον αέρα.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις με ένα κουτάλι το ψωμί, που το έχεις κόψει σε κυβάκια με το 1/4 από το βούτυρο. Επαναλαμβάνεις τρεις φορές και προσέχεις ώστε να έχει καλυφθεί όλη η ποσότητα με βούτυρο.

3. Ανακατεύεις τα μυρωδικά (ρίγανη, δεντρολίβανο ό,τι θέλεις) με το αλάτι και το σκόρδο. Ρίχνεις σιγά- σιγά το μείγμα στο ψωμί και ανακατεύεις ώστε να απλωθεί καλά.

4. Απλώνεις χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, ρίχνεις το ψωμί και το ψήνεις για 6 λεπτά στους 180 και στο πάνω κάτω. Ανακατεύεις μια φορά για να ψηθεί ομοιόμορφα και το αφήνεις στο φούρνο μέχρι να δεις ότι έχει πάρει ένα ωραίο καφέ- χρυσό χρώμα.

Μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ένα τάπερ για περίπου μια εβδομάδα.