ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για σοκολατένια μακαρόν

Λατρεύεις τα μακαρόν αλλά δεν έχεις προσπαθήσει ποτέ να τα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Έχεις στο μυαλό σου πως είναι πολύ δύσκολα στην παρασκευή τους κι έτσι προτιμάς να τρέξεις να τα αγοράσεις από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου, παρά να μπλέξεις με τις κουτάλες και τα μίξερ. Όλα αυτά όμως μέχρι χθες, μιας και ο σεφ Βασίλης Τζίμας μας έδωσε τη συνταγή του για λαχταριστά σπιτικά μακαρόν σοκολάτας. Διάβασε πώς θα τα πετύχεις βήμα-βήμα.

Θα χρειαστείς:

260γρ. ζάχαρη άχνη

130γρ. σκόνη αμυγδάλου

3 κ.σ. σκόνη κακάο

3 ασπράδια (σε θερμοκρασία δωματίου)

½ κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ

3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

¼ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

115γρ. μαύρη σοκολάτα

115γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. βούτυρο

Eκτέλεση:

Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη αμύγδαλου, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι στο μπλέντερ και χτυπάμε για 30’’. Τα περνάμε από σήτα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ, τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 30’’. Ρίχνουμε το μπέϊκιν πάουντερ και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά – σιγά τη ζάχαρη μέχρι να «γυαλίσει» το μείγμα. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα σιγά – σιγά ρίχνουμε το στεγνό μείγμα – με το αλεύρι, τη ζάχαρη – σε τέσσερις δόσεις. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μην υπάρχουν ίχνη από ασπράδια. Παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και σχεδιάζουμε στρογγυλά σχήματα διαμέτρου 2,5 εκ. περίπου. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 7 λεπτά, γυρίζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 7 λεπτά και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε την κρέμα στη σοκολάτα, αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε το βούτυρο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ. Παίρνουμε ένα ζευγάρι μακαρόν και το γεμίζουμε με το γκανάς (ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός καρυδιού) και φτιάχνουμε σοκολατένια «σάντουϊτς». Τα αφήνουμε τουλάχιστον για 4 ώρες στο ψυγείο. ‘Ετοιμα!

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com