ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για πεντανόστιμη σούπα με σολομό

Λατρεύεις το σολομό αλλά έχεις βαρεθεί να τον τρως ψητό; Ήρθε η ώρα να τον απολαύσεις και σε σούπα. Ο σεφ Βασίλης Τζίμας σου δίνει τη συνταγή του.

Υλικά:

3 κ.σ. light πάστα Μίσο

750 ml ζωμός ψαριού

2 πιπεριές chilly, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο

500 γρ. φιλέτο σολομού

150 γρ. μπρόκολο

2 κ.σ. μανιτάρια σιτάκε

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Αλάτι

Eκτέλεση:

Bαζουμε την πάστα Μίσο σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μαζί με το ζωμό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται και σιγοβράζουμε. Μετά προσθέτουμε το chilly και το τζίντζερ. Κόβουμε το σολομό στη μέση και τον προσθέτουμε στο ζωμό που σιγοβράζει και το αφήνουμε για 8 – 10 λεπτά. Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τα κοτσάνια και το κόβουμε στη μέση. Βγάζουμε τον σολομό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το μπρόκολο και τα μανιτάρια και τα σιγοβράζουμε για περίπου για 1 – 2 λεπτά.  Παίρνουμε τον σολομό και τον κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, γαρνίροντας με τη σούπα.

*Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι Ασιάτες έχοντα αντιληφθεί ότι η σόγια είναι πολύ δυναμωτική αλλά σχετικά δύσπεπτη τροφή, βρήκαν τρόπους να την επεξεργαστούν και να την κάνουν πιο εύπεπτη και θρεπτική και την συναντάμε ως τόφου, τέμπε, μίσο, σάλτσα σόγιας και ταμάρι. Υπάρχουν διάφορα είδη μίσο, ανάλογα με τα υλικά που περιέχει και το χρόνο ζύμωσης. Λόγω των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για τη διαδικασία της ζύμωσης, το μίσο βοηθά πολύ την πέψη, τονώνει και καθαρίζει το αίμα και δίνει πολύ ενέργεια στον οργανισμό, παρέχοντας ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες(ιδιαίτερα Β12). Η σούπα μίσο καταναλώνεται στην μακροβιοτική όλες τις ημέρες του χρόνου. Πέρα από την διατροφική του αξία, το μίσο νοστιμίζει πολύ τα φαγητά, ειδικά τις ουδέτερες, γευστικά χορτόσουπες.

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com