ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για πεντανόστιμα μαμαδίστικα γιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια με αυγολέμενο, στο άκουσμά τους απλά τρέχει σαλάκι. Αν μέχρι τώρα απέφευγες να τα φτιάξεις θεωρώντας τα πολύ δύσκολα, ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη. Ο chef Βασίλης Τζίμας, σου δίνει τη συνταγή του για λαχταριστά, μαμαδίστικα γιουβαρλάκια για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 κρεμμύδια

1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 καρότο

1 πατάτα

1 κολοκύθι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Χυμός από ένα λεμόνι

Για το αυγολέμονο

Χυμός από 1 λεμόνι

2 αυγά

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μπολ και περνάμε όλα τα λαχανικά από τον τριφτή. Στη συνέχεια τρίβουμε και τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ, μαζί με μια κουταλιά της σούπας από τα λαχανικά (αφού τα έχουμε ήδη στύψει καλά). Προσθέτουμε το λάδι, το ρύζι, το μισό χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Ομογενοποιούμε το μείγμα και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 4 ποτήρια νερό, το υπόλοιπο λάδι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα γιουβαρλάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30-35 λεπτά.

Για το αυγολέμονο: Χωρίζουμε τα αυγά, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε έναν-έναν τον κρόκο, χτυπάμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε αργά και 2 φλιτζάνια από το ζωμό από τα γιουβαρλάκια. Μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο σε όλες τις μεριές εκτός φωτιάς.

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com

 

(πηγή φωτογραφίας: mygreekdish)