Συνταγή για μωσαϊκό, το πιο μαμαδίστικο γλυκό του κόσμου όλου

Τα τρία υλικά της συνταγής που την κάνει μοναδική.

Ίσως αποτελεί μία από τις πλέον γνώριμες γεύσεις, πέρα από το κλασικό κέικ των μαμάδων μας με άρωμα βανίλια. Το μωσαϊκό είναι πολύ εύκολο αλλά και πολύ νόστιμο γλυκό που φτιάχνεται στη στιγμή. Το Tastyday.gr μας θυμίζει πόσο πολύ μας αρέσει αυτή η συνταγή.

Υλικά

250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη

200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη

40 γρ. (5 κουτ. σούπας) κονιάκ

50 γρ. (5 1/2 κουτ. σούπας) κακάο

250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)

αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε  την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνουμε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε σε σχήμα κορμού.

Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

 

Διαβάστε ακόμα στο Tastyday.gr

Σοκολατάκια πειρασμός

Σοκολατόπιτα

Γκανάζ

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ